Au oprit apa în două sate, să aibă presiune mai mare în satul lor

Cetăţenii din două sate ale comunei Peştişani au stat aproape o săptămână fără apă, după ce persoane necunoscute au închis robinetul vanei de la care se făcea alimentarea, chiar în această perioadă în care temperaturile înroşesc termometrele. Autorităţile locale cred că cei care au făcut această glumă proastă sunt din alt sat al comunei şi că au vrut să-şi asigure în gospodărie un debit mai mare la apă. Responsabilii din primărie au sesizat oamenii legii care vor încerca să dea de urma celor vinovaţi.

Vana al cărei robinet a fost închis intenţionat se află în satul Gureni al comunei Peştişani. După închiderea robinetului, satele Frânceşti şi Brădiceni au fost cele care au rămas fără apă, dar şi colonia ACH în care trăiesc câteva sute de persoane. Restul satelor se alimentează de pe cealaltă reţea şi nu au avut probleme. Vasile Popescu, locuitor în colonie, a crezut iniţial că cei de la primărie au închis robinetul tocmai pentru a favoriza cetăţenii din celelalte sate. „De patru zile ne-au oprit apa. Miroase îngrozitor de la canalizări, toalete. Au oprit de la Gureni vana şi apa se duce la Boroşteni la cei care au saivane, vite. Noi nu avem apă nici la toalete. Primăria a umblat la vană. Cum celelalte sate au, numai la noi sunt probleme?”, a spus Vasile Popescu, localnic în colonia ACH din Peştişani.

Viceprimarul comunei, Ilie Fuiorea, a spus că nu primăria a închis robinetul, ci persoane necunoscute. Problema a fost remediată vineri de dimineaţă, iar autorităţile au sesizat poliţiştii astfel încât să-i găsească pe cei vinovaţi. „S-a întâmplat un fenomen ca un cetăţean care nu era autorizat să închidă o vană. Apa nu a mai plecat. O descoperirăm de dimineaţă şi dădurăm drumul la robinet şi deblocarăm situaţia. Nu aflarăm cine a închis  vana şi a lăsat satele fără apă şi bazinele pline. Am anunţat şi poliţia, problema este că deocamdată nu avem niciun indiciu despre cel care a făcut asta. Sper să aflăm în curând. Nu se fac glume de genul acesta, nu au ce căuta pe sistemul de apă. Cred că cineva din satul Gureni a făcut asta, să aibă ei un debit mai mare”, a declarat Ilie Fuiorea, viceprimarul comunei Peştişani.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: