Parohie nouă pentru zona de sinistraţi din Câmpu Mare

Autorităţile comunei Albeni fac demersuri pentru rezolvarea doleanţelor sinistraţilor din Câmpu Mare, ce vor să aibă o biserică în propria comunitate.  De curând, a fost deschisă o parohie nouă, urmând ca piatra de temelie a bisericii să fie pusă imediat după dobândirea proprietăţii terenului. Primarul Dumitru Cornea Victora spune că se caută variante şi pentru identificarea unei suprafeţe de teren, care să îndeplinească cerinţele impuse de lege pentru amplasarea unui cimitir în locaţia din Câmpu Mare.

Primăria comunei Albeni a repartizat, prin Hotărâre de Consiliu Local, două loturi de teren pentru construirea unei biserici în comunitatea sinistraţilor din Câmpu Mare. Deja a fost deschisă o parohie pentru acea locaţie. „Pentru locaţia de sinistraţi, s-a deschis Parohia „Câmpu Mare”, separat de celelalte două parohii ale comunei Albeni. Deja a fost repartizat şi un preot pentru noua biserică. Este vorba despre un preot paroh, care în momentul de faţă îşi desfăşoară activitatea la Mănăstirea Polovragi. Piatra de temelie a noii biserici urmează a fi pusă imediat după dobândirea proprietăţii terenului din Câmpu Mare”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

Autorităţile locale urgentează demersurile pentru ca terenul pe care sunt construite casele, teren ce aparţine Agenţiei Domeniului Statului, să fie trecut în proprietatea primăriei. Pe lângă biserică, cele peste 250 de familii din Câmpu Mare vor avea şi un cimitir în comunitatea lor. „Căutăm o variantă şi pentru amplasarea unui cimitir în locaţia de sinistraţi din Câmpu Mare. Ne gândim fie să preluăm o suprafaţă de teren de la Parohia Albeni, un teren care să îndeplinească cerinţele de amplasare a cimitirului prevăzute de lege, fie să identificăm o altă locaţie, indiferent de proprietate, prin cumpărare sau donaţie. Ne interesează să realizăm şi acest obiectiv, mai ales că oamenii au cerut în repetate rânduri să aibă o biserică şi un cimitir în comunitatea lor”, a precizat primarul Dumitru Cornea Victora.

Primăria va demara şi lucrările aferente proiectului „Înfiinţare sistem alimentare cu apă în Vatra de Sat Câmpu Mare şi staţie de tratare a apei la gospodăria Albeni”. În aproximativ şase luni, sinistraţii din Câmpu Mare urmează să aibă apă potabilă. Potrivit autorităţilor locale, reţeaua de apă realizată prin acest proiect va avea circa 7 km şi va deservi şi restul comunei.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: