Au picat Bac-ul după contestații

Vești nu tocmai bune pentru mai mulți elevi gorjeni care au depus contestație la examenul de Bacalaureat. Nemulțumiți de notele primite, absolvenții de clasa a XII-a au crezut că vor avea mai mult succes la contestație.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, cea mai mare diferență este de peste 3 puncte. Un elev reușise să obțină inițial nota 6,70 la istorie, iar după contestație acesta a picat examenul maturității, nota finală fiind de 3,85.

“Au fost scăzute cu mai puțin de 1 punct 266 de lucrări, cu mai mult de 1 punct 11 lucrări, iar nota de la o lucrare a fost scăzută cu mai mult de 2 puncte, de la 6 la 3,85. De asemenea, mai avem o lucrare a cărei notă a fost scăzută cu mai mult de 3 puncte, de la 6,70 la 3,45.”, a spus Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj.

Au fost și note care au mai crescut. “Au fost crescute cu mai puțin de 1 punct 644 de lucrări, cu mai mult de punct – 108 și una cu mai mult de 2 puncte.  A crescut și numărul mediilor de 10, de la 5 la 7. Cei care au obținut media 10 după contestații sunt absolvenți ai Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu”, a mai transmis Constantinescu.  

Rata finală de promovare a Bacalaureatului în Gorj este de 58,68%. Au fost depuse peste o mie de contestații.

Vizualizări: 2,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: