Au pus mână de la mână și au construit o casă pentru doi gorjeni rămași sub cerul liber

Surpriză pentru doi localnici din comuna gorjeană Aninoasa. O bătrână de 86 de ani şi fiul ei în vârstă de 66 de ani, care au rămas sub cerul liber, după ce locuinţa lor în care trăiau a fost distrusă de un incendiu devastator, s-au întors acasă cu lacrimi în ochi. 

Câțiva localnici cu suflet mare le-au transformat hambarul într-o locuință primitoare. Cei doi bătrâni au izbucnit în lacrimi când au intrat pe poartă. 

"Am luat decizia de construire a locuinţei după ce am văzut apelul făcut de Relu Mărgineanu, vecin cu familia. Eu sunt din satul învecinat, Groşerea. Am venit şi am văzut despre ce este vorba. Erau abandonaţi în marginea drumului de autorităţi, pentru că nimeni nu a venit să-i întrebe dacă au nevoie de ceva, ceea ce este inacceptabil. Am decis să amenajăm o casă cu două camere, dar, la final, am construit trei camere. 

Le mulţumim tuturor cetăţenilor care au sărit în ajutor şi au contribuit financiar, cu materiale sau cu mâna de lucru. Am avut o problemă cu forţa de muncă, pentru că nu am găsit. Acţiunea a fost coordonată de mine. Primăria nu s-a implicat în niciun fel, motivul fiind acela că nu au domiciliul în comun, ci la Târgu Jiu“, a declarat Petre Tudora, unul dintre localnicii care au dat o mână de ajutor, pentru Adevărul. 

De asemenea, localnicii i-au ajutat pe cei doi și cu alimente ce le vor ajunge o perioadă. În luna decembrie, casa celor doi bătrâni a fost mistuită de flăcări.

Galerie foto


Vizualizări: 5,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: