Comunicat CE Oltenia- subiectul, investiția chinezilor

In perioada 28.03.2016 – 12.04.2016 s-a desfasurat  vizita de lucru, in Romania, a reprezentantilor  chinezi ai societatii mixte Huadian Oltenia Energy SA, delegatia fiind condusa de vicepresedintele acesteia.

In cadrul intalnirilor s-au discutat principii ale contractelor de furnizare carbune si furnizare servicii. Discutiile au avut loc in Targu Jiu  cu reprezentantii CE Oltenia, dar si la Bucuresti cu conducerea Ministerului Energiei.

Urmatoarea vizita va avea loc in cursul lunii mai, cand se preconizeaza ca vor fi perfectate contractele, iar noua societate va putea fi inregistrata la Registrul Comertului. Societatea mixta Huadian Oltenia Energy SA va avea sediul in Rovinari. In cadrul acesteia vor lucra un nr. de cca 250 de angajati.

Inceperea lucrarilor de construire a noii centrale de 1 x 600 MW se va face dupa obtinerea tuturor avizelor si aprobarilor necesare. Durata de construire este de cca 36 de luni de la obtinerea autorizatiei.

 Aceasta noua capacitate de productie ar trebui sa inlocuiasca capacitatile existente in SEN, a caror durata de viata este expirata si a caror tehnologie ce apartine anilor ’70 este depasita.

Se estimeaza ca, in perioada implementarii proiectului, vor fi create peste 4.000 de locuri de munca, iar noul grup energetic va utiliza 4,6 milioane tone de lignit anual, ceea ce inseamna securizarea a 3.000 locuri de munca.

Biroul de presă al CE Oltenia

Vizualizări: 4,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: