Au umplut comunele cu bannere electorale

Mulți politicieni au "furat" startul campaniei electorale. Cu două luni înainte de alegerile locale, social-democrații de exemplu au umplut multe localități cu bannere uriașe pe care le-au atârnat deasupra drumurilor. 

Dacă traversezi localitatea Bălești, de exemplu, îți zâmbesc de pe bannerele prinse între stâlpi, deasupra drumului național, primarul plecat la PSD, Mădălin Ungureanu, alături de liderii organizației județene a PSD: Mihai Weber și Cosmin Popescu. 

Oficial, campania electorală începe pe 10 mai, dar candidații au "furat" startul deja. În campania electorală, candidații nu au voie să afișeze bannere atât de mari așa că le-au pus de acum și le vor da jos în mai, sperând că vor deveni mai populari. 

Și exemplul nu este singular. Toni Greblă, șeful Autorității Electorale Permanente, a explicat că legea permite astfel de situații: „Pare o ciudățenie, dar nu o încalcă. Există o singură condiție ca legea să fie încălcată, iar partidele știu chestiunea asta. Nu au dreptul să îndemne la vot și nu au dreptul să afișeze data alegerilor. Deci să nu influențeze cetățeanul. Ce ar putea să facă acesta la data în care sunt programate alegerile. Nu există niciun astfel de banner, panou, flayer sau pliant pe care să scrie «Votează-mă!» sau «Pe 9 iunie…». Ați înțeles?”, a precizat Greblă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: