O primărie din Gorj nu a pus în aplicare o hotărâre adoptată acum zece ani. În fiecare an este prevăzută în buget

foto: Melania Lera

Hotărârile adoptate din Consiliul Local nu înseamnă neapărat că trebuie să fie și aplicate, arată o situatie la Primăria Baia de Fier. Consilierii au adoptat acum 10 ani o hotărâre de instalare a unor turnicheți la intrarea la Peștera Muierilor, însă nici azi nu a fost executată. Deși achiziția unor turnicheți este inclusă în bugetul local, anual, niciodată nu au fost achiziționați. În localitatea vecină, Polovragi, au fost instalați turnicheți, iar acest lucru a dus la eficientizarea și monitorizarea biletelor de intrare la peșteră.

Problema implementării proiectului de instalare a turnicheților la Peștera Muierilor rămâne nerezolvată, chiar și după un deceniu de la adoptarea deciziei de către Consiliul Local. Această situație a fost adusă în atenția publică de către Melania Lera, candidat PNL la Primăria Baia de Fier, care a subliniat lipsa de acțiune din partea autorităților locale în privința acestui proiect crucial.

"Nu putem avea o reprezentare corectă a numărului de turiști și nici a veniturilor din biletele de intrare în aceste condiții. An după an, acest proiect a fost doar pe hârtie", a subliniat Melania Leră. Ea a adăugat că instituțiile abilitate ar trebui să vegheze la respectarea deciziilor Consiliului Local pentru a asigura implementarea lor efectivă.

Transparența în cheltuirea banilor publici a fost un alt punct important abordat de candidatul PNL. Propunerile sale includ difuzarea online a ședințelor de consiliu local, astfel încât cetățenii să fie informați cu privire la deciziile și acțiunile administrației locale.

"În fiecare an, chiar și anul acesta, primăria a alocat fonduri în bugetul local pentru instalarea de turnicheți la Peștera Muierilor, dar niciodată nu a ajuns să îi instaleze. O decizie adoptată de Consiliul Local în 2014 nu este aplicată nici astăzi, la 10 ani distanță. Nu putem avea o reprezentare corectă a numărului de turiști și nici a veniturilor din biletele de intrare. An după an, acest proiect a fost doar pe hârtie. Cred că instituțiile abilitate ar trebui să vegheze la respectarea deciziilor Consiliului Local astfel încât acestea să fie puse în aplicare. Fiecare locuitor trebuie să știe pe ce sunt cheltuiți banii și care sunt planurile primăriei. Transparența cheltuielilor din bani publici este obligatorie. Printre propunerile mele este difuzarea online a ședințelor de consiliu local, astfel încât cetățenii să știe ce se întâmplă”, a scris aceasta într-o postare pe Facebook.

Vizualizări: 5,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: