Cazul selecției directorilor CEO, mai încurcat după răspunsul instituției care ar fi trebuit să-și dea avizul

Un răspuns oficial al unei instituții care ar fi trebuit să avizeze selecția de la CE Oltenia ridică noi semne de întrebare, dat fiind că lista scurtă nu a fost făcută de Consiliul de Supraveghere, cum spune legea, ci tot de firma de recrutare.
 
 
 
 
 
 

Complexul Energetic Oltenia nu a dat până acum vreo informație oficială cu privire la concluziile selecției pentru Directoratul companiei, deși, pe surse, au apărut în presă inclusiv facsimile dintr-un document al AMEPIP. AMEPIP este Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice, înființată pentru a gestiona selecția pentru conducerile companiilor de stat.

Probabil a avut o sarcină grea, pe de o parte să valideze selecția făcută la CEO de ARC Consulting SRL, iar pe de alta parte să analizeze o solicitare, venită tot din partea unui oficial al CEO, de anulare a selecției. Vladimir Tanasiev, membru al Consiliului de Supraveghere din CEO, crede că procesul de recrutare trebuie reluat, din cauza multor neclarități. În plus, există un raport al Corpului de Control al Ministerului Energiei, care spune că este conflict de interese în achiziția firmei de recrutare. Doi dintre directorii selectați sunt cei care au semnat cu firma. Potrivit presei, AMEPIP nu a avizat documentația, pe motiv că nu are atribuții. Asta a fost interpretat de companie ca fiind o validare a selecției, dar nu se grăbesc să anunțe. Au și un motiv serios să nu o facă. Răspunsul AMEPIP este chiar validarea selecției? Un alt rând din răspuns spune că decizia aparține Consiliului de Supraveghere, mai exact al Comitetului de Nominalizare și Remunerare (CNR). „În lumina dispozițiilor alin. (8), numirea directorilor se realizează de către consiliul de administrație prin selectarea candidaților din lista scurtă întocmită de comitetul de nominalizare și remunerare”. Decizia de a întocmi lista scurtă, ori Consiliul de Supraveghere nu a făcut acest lucru. Lista scurtă a fost servită de ARC Consulting SRL, din cele 30 de candidaturi depuse. În fapt, procedura nu a fost respectată, din moment ce CS nu a putut să își îndeplinească atribuțiile de selectare a listei scurte, parte pe care și-a însușit-o firma de recrutare. Când a venit vremea să trimită la AMEPIP spre validare, CEO și-a asumat raportul ARC Consulting SRL deși ar fi trebuit trimis un raport al Comitetului de Nominalizare și Remunerare (CNR). Semnează sau nu semnează mandatele?

Vizualizări: 2,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: