Numărătoare inversă pentru clarificarea selecției de la CE Oltenia

Selecția de la Complexul Energetic Oltenia este în aer, căci Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) nu a validat procesul de recrutare în urma căruia au fost desemnați trei membri în directorat: Dan Iulius Plaveti, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu.

Mandatele lor vor expira în maxim 2-3 săptămâni și va trebui să fie luată o decizie. Problema este că AMEPIP are de soluționat două cereri: una venită de la Consiliul de Supraveghere, de validare a procesului de recrutare, și alta venită de la Vladimir Tănăsiev, membru în Consiliul de Supraveghere, care propune, dat fiind multiplele discuții și lipsa de claritate în felul în care au fost selectați, să fie anulată procedura. Niciun răspuns momentan.

Conform datelor de pe site-ul companiei, mandatul lui Plaveti expiră pe 23 aprilie, iar cele ale lui Trufelea și Bălășoiu pe 19 aprilie. Problemele au apărut odată ce s-a descoperit că doi dintre directorii selectați ulterior au semnat contractul cu firma de recrutare ARC Consulting SRL. Ulterior, au apărut mai mulți candidați care au contestat procedura deoarece interviurile nu au fost potrivite pentru tipul de companie. În plus, unul dintre candidați, fostul director Daniel Burlan, a fost respins cu o motivație falsă. El are o primă decizie în instanță în acest dosar.

Vizualizări: 2,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: