Au venit în vizită la Târgu Jiu și nu au mai plecat. Ce afacere au deschis!

Doi tineri din Bacău au venit la Târgu Jiu să vadă operele lui Brâncuși și au decis să rămână aici, pentru a deschide o cafenea de tip "to go".

Bogdan şi Diana nu ştiau mare lucru despre Târgu Jiu, ci doar că aici există operele lui Constantin Brâncuşi. Bogdan a muncit mai mulţi ani în America, iar ea este studentă la Iaşi. Drumurile lor s-au unit la Bacău, oraşul unde au crescut. Tânărul a povestit cum a ajuns să plece din locuinţa pe care o aveau şi să stea cu chirie în Târgu Jiu, acolo unde şi-au făcut micul colţ de rai.

”Am venit în vizită. Trecând prin oraş, fiind consumatori de cafea şi eu, dar şi prietenii mei din trib. Am mers pe la cazane, am vizitat mai multe monumente din jur şi am vrut să vedem şi operele lui Brâncuşi. Nu am găsit nimic de felul acesta, ceva  de calitate, un concept to go. Am zis să fac eu ceva. Două săptămâni am stat cu idea asta în minte. Am sunat franciza, fără ei nu puteam să îmi îndeplinesc visul”, a spus Bogdan, tânărul antreprenor.

Bogdan a făcut cursuri de specialitate, lucrând în Statele Unite ale Americii timp de 5 ani tot în acelaşi domeniu. Tânărul a povestit că decizia i-a aparţinut şi a reuşit să o convingă şi pe prietena lui să-i urmeze visul.

”I-am zis mergi cu mine la Târgu Jiu, vreau să fac o cafenea acolo. A zis: Esti nebun!? I-am zis că este ceva nou. Aşa am simţit şi am plecat. Şi-a împachetat viaţa la fel ca şi mine”, mai spune Bogdan.

Diana povesteşte că încă trăieşte un vis şi nu se aştepta să se mute într-un oraş pe care nu îl ştia, fiind o experienţă unică. ”Nu am realizat pe moment. Trebuia să plecăm în America şi am spus OMG, este o nebunie. Asa am ajuns aici. Încă nu realizez. Este frumos, lumea vine şi miroase cafeaua. Este incredibil sentimentul pentru mine. Este ca un vis împlinit”, a spus Diana.

Clienţii sunt foarte impresionaţi de povestea celor doi tineri, considerând că este un exemplu pozitiv. ”Asta arată că, dacă ai puţin curaj, poţi reuşi. Iți trebuie puţin curaj, dar şi o doză de nebunie, un spirit de temerar. Eu nu ştiu dacă aș face asta din prima (...) Este o idee bună, sper să aibă profit, chiar le doresc să aibă profit”, au spus câțiva clienți.

Cei doi tineri speră ca visul lor să nu fie spulberat, iar oamenii să îmbrățișeze idea lor. Cafeneaua este în centru, în zona pietonală.

Vizualizări: 5,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: