Dacia Sandero, lider la vânzări în Europa

Dacia Sandero a fost cel mai bine vândut model de mașină în Europa, luna trecută. Este pentru prima dată când Sandero ocupă o astfel de poziție de la lansarea sa în 2008 și a reușit să detroneze liderul tradițional, Volkswagen Golf.

Clasarea pe primul loc a venit într-un moment dificil pentru piață, care a avut o cădere de 24% în iulie, la mai puțin de un milion de unități fiind prima contracție în decurs de patru luni.

Vânzările Sandero, 20.446 de unități în iulie, au crescut cu 6 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, dar tot au fost cu un minus de 2% față de iulie 2019, însă alți constructori au avut adevărate prăbușiri, mult mai mari, pe fondul crizei semiconductorilor.

Modelul Golf, abonat de obicei la prima poziție, a scăzut cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut. În iulie s-a clasat pe locul doi, urmat de Toyota Yaris.

Până și în cadrul companiei Dacia, Sandero a fost o floare rară. Pe toată gama, vânzările europene ale Dacia au scăzut cu 16%. Însă este incomparabil mai bine decât alte branduri. Grupul mamă Renault s-a prăbușit în iulie cu 54%, Ford cu 46%, iar Volkwagen cu 19%.

Vizualizări: 992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: