Autocare electrice pe ruta Târgu Jiu-Rovinari. De când!

Proiectul de 5 milioane de euro al administrațiilor locale din Drăguțești și Rovinari ar putea fi pus în practică începând cu anul 2019. Este vorba de investiția cu fonduri europene prin care vor fi achiziționate mijloace de transport în comun electrice, ce vor circula pe ruta Târgu Jiu-Drăguțești-Rovinari și retur.

Conform inițiatorilor proiectului, acestea vor fi dotate cu tehnologie avansată și vor deservi circa 7000-8000 de oameni zilnic. ”Proiectul pentru transportul public pe ruta Rovinari-Drăgțești-Târgu Jiu este în fază de contractare. O să semnăm contractul. Ne-am bucura ca anul viitor, cam în aceeași perioadă, să avem aceste autocare electrice, care vor circula pe ruta Rovinari-Târgu Jiu-Drăguțești. Vor fi în condiții europene. Vom avea stații moderne, cu tiketing, cu sisem automat de a-ți cumpăra biletele, cu GPS, ca să poți să vezi unde este autocarul. Condiții, sperăm noi, cele mai bune din Oltenia”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Filip a mai spus că prețul călătoriilor va fi mic, iar condițiile de transport foarte bune. „Prin acest lucru vom ajuta ca forța de muncă să poată să ajungă la Drăguțești, ca oamenii care lucrează la CE Oltenia să poată să le folosească și, cel mai important, locuitorii din Rovinari și Drăguțești vor merge în condiții europene pe prețuri minime“.

Vizualizări: 5,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: