Consiliul Judeţean îşi face firmă de salubrizare

Consiliul Judeţean Gorj intenţionează să înfiinţeze propria firmă de salubrizare. Va fi un operator regional, dar care va activa doar pe raza judeţului Gorj. Autorităţile judeţene spun că nu mai vor ca primăriile să depindă de firmele private de salubrizare.

Operatorul de salubrizare al Consiliului Judeţean ar urma să deservească toate primăriile din judeţ. La nivel de Gorj a fost înfiinţată de mulţi ani Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul serviciilor publice de salubrizare (ADIS), care a fost reorganizată recent, din care fac parte 57 de localităţi din Gorj. Prin intermediul acestei asociaţii ar urma să fie înfiinţată firma de salubrizare. „La nivelul Consiliului Judeţean, am gândit o variantă pentru perioada următoare la care deja lucrăm, să înfiinţăm un operator regional de salubrizare din care vor face parte toate primăriile din judeţul Gorj, astfel încât nimeni să nu mai aibă probleme cu salubrizarea. Operatorul va deservi doar judeţul Gorj. Suntem primul judeţ din ţară care am gândit un astfel de proiect, pentru a nu mai depinde de firmele private”, a declarat Luis Popa, directorul Serviciului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor.

Autorităţile judeţene spun că înfiinţarea societăţii nu va presupune costuri foarte mari, pentru că şi primăriile vor contribui cu infrastructura în domeniu existentă la nivel de localitate. „O bună parte din bunuri le avem, deoarece sunt primării care vor aduce în asociaţie maşini, pubele, staţii de transfer. Pe de altă parte, pentru investiţiile care urmează să fie făcute vom atrage fonduri guvernamentale şi, de ce nu, vom merge şi pe cotizaţiile pe care le plătesc membrii la asociaţie. Cotizaţiile se plătesc în funcţie de numărul de persoane din fiecare localitate. Vrem să mergem pe 0,5 lei/persoană”, a mai spus directorul Luis Popa.

Vizualizări: 1,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: