Autohipnoza, o metodă eficientă de slăbit?

Obezitatea reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai frecvente boli cu care se confruntă lumea occidentală, iar studiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 39% dintre adulţii planetei sunt supraponderali iar 13% sunt chiar obezi. Motivele principale identificate de specialişti, care predispun oamenii la îngrăşare, sunt apetitul crescut, tahifagia, predilecţia pentru dulciuri, ingestia compulsivă şi sedentarismul.


 
Specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză spun că nu e suficient să depunem efort şi să ardem calorii, atâta timp cât nu am identificat cauza primordială a stresului interior, bine întipărit în subconştientul nostru, care ne provoacă să mâncăm compulsiv şi să anulăm practic multele ore petrecute în sala de forţă sau pe terenul de sport. Acest stres interior poate fi eliminat pentru totdeauna dacă folosim o metodă foarte eficientă, simplă și la îndemâna tuturor, numită autohipnoza, cu ajutorul căreia putem să modificăm resorturile interioare care ne fac să deschidem ușa frigiderului la 12 noaptea.
Ca să scăpăm de kilogramele în plus, trebuie să operăm la nivel subconștient și acolo să realizăm modificările necesare.
Oricât de mult ar slăbi cineva prin metode externe (sport, diete, înfometare, etc.) acele rezultate vor fi de scurtă durată pentru că “ceasul biologic” este deja setat la un anumit număr de kilograme la care corpul se simte excelent din punct de vedere inconștient. Acest “excelent” poate să însemne 80 de kg sau 180 de kg și nu are nicio legătură cu greutatea dorită de către cel care vrea să slăbească.

Care e procedura?
De aceea, pentru a putea obține rezultate stabile și de lungă durată, trebuie să lucrăm la un nivel profund al ființei, să obținem transformarea de la interior la exterior și nu invers. Cum facem asta? Autohipnoza este de departe una dintre cele mai eficiente tehnici și o poți învăța foarte ușor, într-o singură zi.

Iată ce trebuie să faci:  Cu ochii închiși, respiri adânc, profund de 3-4 ori și îți dai voie să te relaxezi, să te interiorizezi. Imaginează-ți un “ceas interior” care arată numărul de kilograme pe care îl ai acum.  Ajustează acest “ceas” exact cum ai face cu un ceas normal, mutând “limbile ceasului” la “ora” (adică greutatea) dorită. Observă senzațiile și reacțiile interioare, emoționale, mintale și corporale care ar putea apărea când faci acest pas. Menține “acul ceasului” la nivelul dorit, la greutatea dorită și observă cum se simte corpul tău în această nouă realitate. Menține această stare și apoi, respirând profund, deschizi ochii și revii la starea de veghe de zi cu zi.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: