Automatele de bilete au devenit coşuri de gunoi. Ce a decis Transloc!

După ce mai mulţi călători s-au plâns că nu au de unde cumpăra bilete dacă se urcă în autobuze din zonele limitrofe ale oraşului, reprezentanţii Transloc au motivat decizia de a ridica mai multe automate de bilete. Multe dintre ele au fost vandalizate, iar costurile cu reparaţiile sunt foarte mari.

În Preajba, Polata sau Iezureni nu sunt automate de unde călătorii să-şi cumpere bilete dacă vor să meargă cu mijloacele de transport în comun. Directorul Transloc, Vasile Căilean, a explicat că a luat decizia de a ridica acele automate pentru că erau vandalizate frecvent.

„Când am iniţiat proiectul cu automatele, am avut în toate punctele limitrofe automate. Cele mai vandalizate automate au fost cele din Preajba, de la Polata şi de la Iezureni. Pe unul dintre ele nici nu l-am putut repara. Găseam în ele orice. Ne îngrozeam de ce găseam în ele. Mi-e jenă să şi spun. Într-unul din ele s-au şi urinat. Am fost nevoit să le luăm din acele zone. Costul reparaţiilor pentru automate este foarte mare. Am găsit reţele de magazine să vindem bilete în zona călătorilor. Avem 36 de puncte unde vindem aceste bilete”, a spus Căilean.

Căilean: Noi nu furăm bani!

În acest an, 6 milioane de lei au ajuns în conturile Transloc din bugetul local. Banii reprezintă subvenţia primăriei pentru societatea de transport în comun, subvenţie care a crescut în acest an cu aproape 600 de mii de lei. Căilean a şi explicat de ce. Au crescut preţurile la carburant ori electricitate, în timp ce biletul a rămas la preţul de 2 lei. În plus, aproape toţi banii primiţi de la primărie se duc la persoanele care circulă gratis cu troleele.  

„Încasăm pe zi din abonamentele de la elevi, salariaţi şi pe bilete o medie de 7808 lei pe zi. Ponderea acestor facilităţi în venituri este de 63,87%. Practic 63,87% din călătorii, zilnic, sunt cu facilităţi. Aici se reflectă contravaloarea subvenţiei de la primărie. Ponderea acestor bani este de 64,82%. Practic, subvenţia pe care o primim nu reprezintă decât aceste facilităţi. Nu primim nişte bani gratis. Nu avem intenţia de a majora tariful. Ultima a fost făcută în 2011. De atunci până în 2018, numai contravaloarea motorinei, gândiţi-vă cât este. Toate majorările la motorină, curent, au avut o creştere galopantă. Noi nu furăm bani de la bugetul local”, a mai declarat directorul Transloc.

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: