Ciorbă de post cu perişoare din ciuperci

În perioada de post ciorba poate fi foarte uşor preparată din ingredientele care  înlocuiesc carnea iar pentru ciorba de perişoare acestea pot fi ciupercile.

O delicioasă ciorbă de perişoare din ciuperci poate fi preparată  după o reţetă asemănătoare cu ciorba clasică de perişoare, singura schimbare fiind aceea că înlocuim carnea cu ciupercile.

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei roșu, 200 g varză tocată, 3 linguri ulei, jumătate de cutie de roșii, alte legume, după prefeinţe, apă, sare, piper, foi de dafin.

Ingrediente pentru perișoare: 500 g ciuperci, 7 linguri făină, busuioc, 3 linguri ulei,  pătrunjel, mărar.

Mod de preparare: Tăiem mărunt ceapa și ardeiul şi le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei pentru 5 minute. Adăugăm varza tocată, legumele, apa, sarea și piperul. Amestecăm bine iar la final adăugăm frunzele de dafin.

Pentru perișoare, fierbem ciupercile în apă sărată pentru 10 minute după care, cu ajutorul unui blender, mărunțim ciupercile. Adăugăm făina, busuiocul, sarea și piperul şi amestecăm foarte bine.

Cu ajutorul mâinilor, formăm perișoarele și le adăugăm în ciorbă. Gătim, la foc mic, până când perişoarele  se ridică la suprafață. La final, adăugăm roșiile tăiate cubulețe și verdeața.

Vizualizări: 4,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: