Autorizație retrasă pentru un centru de prelucrare a laptelui

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj au emis o ordonanţă de interzicere a activităţii în cazul unui centru de prelucrare a laptelui integrat exploataţiei din comuna Stănești, județul Gorj. În timpul controlului desfășurat săptămâna trecută la această unitate, organele de control au constat o mulțime de nereguli. Mai exact, animalele de la care se recolta laptele nu au fost supuse acţiunilor sanitar-veterinare obligatorii, nu erau aplicate cerinţele de bune practici de igienă, nu era elaborat programul de autocontrol. De asemenea, inspectorii au concluzionat că responsabilii centrului nu au prelevat probe de lapte, brânză, apă tehnologică, pentru testarea criteriilor prevăzute de legislația în domeniu.

Administratorii centrului vor trebui să facă investiții majore pentru a putea relua activitatea. ”I-am interzis activitatea, i-am retras autorizația și nu mai funcționează până nu-și reglementează toate deficiențele. Are cam multe, a fost și anul trecut cu probleme”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Tot săptămâna trecută, inspectorii DSV Gorj au aplicat o amendă de 10.000 lei la un restaurant din Târgu Jiu, pentru nerespectarea circuitelor funcţionale şi a măsurilor de prevenire a contaminării încrucişate, a cerinţelor de sectorizare a materiilor prime, pentru lipsa termometrelor pentru monitorizarea temperaturii în spaţiile frigorifice, dar și pentru alte deficiențe.

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: