Avalanşă în Munţii Făgăraş. Maşini îngropate în zăpadă

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs în noaptea trecută în Munţii Făgăraş, în apropierea Cabanei Capra. Mai multe maşini au fost acoperite de zăpadă.

 

Imagini cu pagubele materiale produse au fost postate pe site-urile de socializare. În fotografii se poate observa cum zăpada a pătruns în camerele din cabană. De asemenea, mai multe automobile au fost acoperite de zăpadă, aproape în totalitate.

Riscul de avalanşă este foarte ridicat în Munţii Făgăraş (nivelul 4), până la data de 5 februarie la ora 20:00.

Potrivit buletinului nivometeorologic emis pentru această perioadă, la altitudini de peste 1.800 de metri s-a depus un strat însemnat de zăpadă pulver, ușoară și fără coeziune. Stratul recent depus este de aproximativ 30 de centimetri pe versanții nordici. Acesta s-a depus peste stratul instabil prezent în zilele anterioare, de grosimi importante. Astfel, în partea superioară a stratului se întâlnește un strat cu rezistență scăzută, ce depășește pe majoritatea versanților 50-60 de centimetri. Pe văi și în zonele adăpostite, sunt depozite însemnate, care ating și doi metri, tot cu zăpadă cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale, conform digi24.

Galerie foto



Vizualizări: 459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: