Recomandările poliţiştilor rutieri

Condiţiile meterologice din ultima perioadă au început să îşi pună amprenta asupra traficului rutier. Specialiştii anunţă înrăutăţirea vremii, aşadar polițiștii recomandă tuturor  participanţilor la trafic, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor, să manifeste maximum de prudenţă.

 

Anvelopele de iarnă sunt necesare pentru a circula cu autoturismul pe drumurile cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, este foarte important ca şoferii să se asigure că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare.

„Îndepărtați în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheața lăsată necurățată pe plafon poate aluneca și poate bloca vizibilitatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic. Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. În cazul, în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor” transmit reprezentanţii IPJ Gorj.

Şi pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

De asemenea, pietonii sunt îndemnaţi să traverseze drumul doar prin locurile premise și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

În cazul în care se deplasează pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, pietonii sunt rugați să folosească mijloace de semnalizare luminoasă (lanternă etc.) sau să poarte o vestă reflectorizantă.

Vizualizări: 562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: