Avea adeverință de la o firmă la care nu lucra. Dosar penal!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a deschis dosar penal după ce un gorjean verificat duminică în Piața Centrală a prezentat o adeverință permanentă din partea unei firme, deși nu era angajatul acelei firme.

"La data de 12.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratul de Poliție al Jud. Gorj - Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 12.04.2020, în jurul orelor 11:00 în zona Pieței Centrale din municipiul Tg-Jiu în parcarea auto a primăriei a fost identificat numitul O.D care a declarat verbal că dorea să efectueze cumpărături pentru familie, prezentând o adeverință permanentă eliberată de o societate comercială administrată de C.R în care se preciza că este angajatul acestei societăți. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că numitul O.D. nu figurează ca angajat al societății comerciale ce-i emisese adeverința permanentă", a transmis Parchetul Târgu Jiu.

Cauza a fost înregistrată la data de 13.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1085/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ - Gorj - Serviciul de Investigații Criminale pentru infracțiunea prev. de art. 322 Cod penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea menționată mai sus, cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vizualizări: 3,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: