Dosar penal după ce au vizitat o familie aflată în izolare

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și omisiunea declarării unor informații.

„Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 7 aprilie a.c., doi bărbați de 45 și 47 de ani, din comuna Aninoasa, ar fi intrat în curtea locuinței unei familii din comuna Aninoasa, intrând în contact cu persoanele care se aflau în izolare la domiciliu“, transmite Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au executat peste 20 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 1.194 de persoane, în 267 de locații, și au fost supuse controalelor 14 societăți comerciale, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe perioada stării de urgență. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 203 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 354.715 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

De asemenea, polițiștii locali au aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020, în valoare totală de 12.000 de lei.

Vizualizări: 5,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: