Aveau kilograme de alice și praf de pușcă, ilegal

Polițiștii au identificat zilele trecute un bărbat de 60 ani, din comuna gorjeană Stejari, care a deţinut la domiciliul său, fără drept, 6 cartușe confecționate artizanal, cantitatea de 80 grame pulbere de vânătoare, 2 bucăți capse nepercutate, tuburi cartuș de calibru 12 și calibru 16, având capsa percutată,  9 kg. alice de diferite dimensiuni, 7 bure și o bucată pâslă, 3 bucăți potricale  și un dispozitiv de sertizat cartușe, pentru confecționarea cartușelor de vânătoare.

Bărbatul era autorizat pentru a deține, purta şi folosi armele letale, posesor al permisului de armă tip B, în care se aflau înscrise două arme letale de vânătoare cu alice, a precizat IPJ Gorj.

Totodată, polițiștii au identificat un alt bărbat de 58 ani, tot din comuna Stejari, care a deţinut la domiciliul său, fără drept, 2 recipiente metalice în care se afla cantitatea de 110 grame pulbere de vânătoare, 8 bucăți, capse nepercutate, două cutii cu alice de diferite dimensiuni, o cutie cu proiectile unice ce provin de la cartușe tip brenneke, 23 bucăți bure,  pentru confecționarea cartușelor de vânătoare.

Bărbatul era autorizat pentru a deține, porta şi folosi armele letale, posesor al permisului de armă tip B, în care se află înscrisă arma letală, de calibru 12 și permisului de armă tip A, în care se află înscrisă o arma letală de tir sportiv.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, respectiv pentru deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept.

Toate bunurile mai sus menționate, detinute ilegal de către cei doi bărbați, au fost ridicate, până la finalizarea cercetărilor, anunță IPJ Gorj. (A.M.)

Vizualizări: 2,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: