Avem stadion, căutăm ţară

Citeam ieri că a fost descoperită o lume veche de 56 de ani undeva pe fundul Oceanului Atlantic. Cum, din puţina geografie de om care a dat capacitatea la istorie pe care o ştiu, îmi amintesc că Atlanticul e undeva în vest, deduc că iată – am descoperit prima ţară occidentală faţă de care s-ar putea să fim mai avansaţi. Cu vreo câteva sute de ani, măcar. şi tot ieri am citit despre scandalul cu biletele la meciul inaugural de pe Național Arena și am avut o nouă revelaţie: degeaba faci paşi înainte pe un singur nivel, dacă la restul ești la fel de înapoiat ca şi până atunci.

Degeaba ne-am făcut noi superstadion, adică, dacă habar n-avem să vindem bilete și să organizăm mari evenimente. Dacă nu știți cazul, vi-l zic eu pe scurt: ca să fie și la noi ca la oraș, biletele la România – Argentina (primul meci de pe Național Arena) se vor vinde exclusiv online. Apoi, tot ca să fie civilizat, fiecare om își va putea face un cont pe baza căruia va putea lua cel mult două bilete, astfel evitându-se specula. Nu că i-ar fi greu cuiva să-și facă mai multe conturi, dar trecem peste. Până aici, să zicem că totul miroase a Occident. Și-apoi vine grozăvia: poți să-ți cumperi cel mult două bilete de pe un cont, dar locurile acelea nu le poți alege. Ți se repartizează automat. Deci, dacă vrei să mergi la meci cu încă trei prieteni, va trebui să vă luați biletele de pe două conturi și există șanse foarte mari să stați în colțuri opuse ale tribunei. Dacă aveți nevastă și copil, tot așa. Obișnuiți-vă cu gândul că va trebui să renunțați la unul din ei sau chiar la amândoi până la finalul meciului, când, cu puțin noroc și cu ajutorul minunatei telefonii mobile, vă puteți reîntâlni în barul stadionului, cu lacrimi în ochi.

Avem stadion care arată ca în țări străine, dar n-avem țară străină, deci. Țara e tot a noastră. Și bietul stadion nu și-o merită cu nici un chip. Dar bieții locuitori, da. Voi ați făcut-o așa, bă!

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: