Avertisment: Încă o iarnă va deteriora lucrările făcute la stadion

Joi a fost o nouă şedinţă de guvern, dar hotărâre de alocare a sumei necesare pentru finalizarea stadionului din Târgu Jiu nu a fost pe ordinea de zi. Factorii de decizie locali nu ştiu ce să mai creadă, pentru că sunt peste două luni de când au fost luate avizele necesare. Primarul Marcel Romanescu a spus că, dacă mai trece o iarnă peste stadion, lucrările deja făcute se vor deteriora.

Peste 20 de milioane de euro au fost deja cheltuite pentru modernizarea stadionului din Târgu Jiu, care ar fi trebuit finalizat acum mai bine de un an. Când primele lucrări au fost gata, am aflat cu toţii că ar mai fi nevoie de alte lucrări. A trecut de atunci un an, dar banii se lasă aşteptaţi. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că lucrările făcute riscă să se degradeze. „Stadionul a traversat o perioadă de iarnă, dacă mai trece printr-o iarnă, s-ar putea ca situaţia să se deterioreze în privinţa lucrărilor deja executate”, a spus Romanescu la Acces TV. „Primăria a realizat toate lucrările pe care putea să le facă, mai avem canalizarea pluvială, dar nu putem să o realizăm decât pe proiectul aprobat de Compania Naţională de Investiţii. Noi nu am aşteptat banii de la Bucureşti, noi am tras utilităţile până la limita de proprietate. Am adus gazele, energia electrică, alimentarea cu apă şi canalizarea menajeră”, a mai explicat primarul.

Compania Naţională de Investiţii a evaluat că ar mai fi nevoie de cinci milioane de euro pentru finalizarea stadionului, dar proiectul de hotărâre nu a fost nici joi pe ordinea de zi. „Marţea trecută am fost la Bucureşti să văd ce se întâmplă. Mi s-a spus că proiectul hotărârii de guvern este undeva la departamentul juridic. Fac un apel la parlamentarii de Gorj, mai ales la parlamentarii puterii, la preşedintele Consiliului Judeţean şi la prefectul de Gorj. Haideţi să facem front comun ca să putem primi aceşti bani în acest an”, spunea primarul miercuri seara.

Romanescu a spus că nu are explicaţii pentru ceea ce se întâmplă: „În ceea ce priveşte stadionul, tot ceea ce a depins de Primăria Târgu Jiu am făcut. Nu a existat comisie ministerială sau interministerială la care primarul să nu fie prezent. Din acel moment trebuia să fie emisă hotărârea de guvern. Suntem de două luni şi jumătate de când toate avizele au fost luate şi sincer vă spun că nu ştiu ce se întâmplă”.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: