Avertisment pentru cabanierii din Rânca: Nu vă jucați cu viețile oamenilor. Transalpina e închisă!

Transalpina rămâne interzisă turiștilor până când pe tronsonul de drum nu va mai fi niciun pericol. Chiar dacă drumarii s-au mobilizat și intervin în fiecare zi, nu a fost deszăpezit decât un sens de mers și asta din cauza riscului de avalanșe și căderi de pietre de pe versanți. Autoritățile atenționează că șoferii care se încumetă să înlăture parapeții care interzic accesul pe drum riscă dosar penal.

Autoritățile sunt în alertă după ce tot mai mulți turiști au încercat să urce cu mașina pe Translpina, punându-și viețile în pericol. Șoseaua nu este deszăpezită decât pe un fir și utilajele sunt în continuare în drum. „Odată cu această minivacanță, oameni care sunt dispuși să facă orice pentru a face bani au anunțat pe conturile de socializare că șoseaua Transalpina este deschisă de autorități și poate fi tranzitată. Vreau să trag un semnal de alarmă: Transalpina rămâne închisă din motive ușor de înțeles. Chiar dacă drumul este la negru grație eforturilor celor de la Drumurile Naționale, există riscul căderilor de avalanșe sau pietre care pot pune în pericol viața celor care tranzitează Transalpina”, a fost mesajul prefectului Ciprian Florescu.

Restricția de circulație este, în continuare, pentru tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. „Tocmai de aceea, am hotărât, împreună cu Drumurile Naționale și cu Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, să păstrăm interdicția de acces spre Transalpina până spre sfârșitul lunii mai. Datorită încălzirii, a apărut fenomenul de dezgheț. Acest fenomen poate duce la ruperea de roci, pietre care pot ajunge pe carosabil și, Doamne ferește, chiar pe autoturismele care tranzitează zona respectivă. E important să se știe peste tot: Transalpina rămâne deocamdată închisă până spre sfârșitul lunii mai. Din momentul în care vom fi siguri că această zonă va putea fi tranzitată fără niciun risc, vom hotărî ridicarea restricțiilor stabilite astă-iarnă”, a mai spus Florescu.

"Nu se poate circula în siguranță"

Ferm a fost și șeful Drumurilor Naționale Târgu Jiu. Ion Tudor a transmis că șoseaua va rămâne închisă până spre sfârșitul lunii mai. “Vreau să fac precizarea că Drumul Regelui, între Rânca și Obârșia Lotrului, este închis circulației publice. Se lucrează la curățirea drumului, la îndepărtaea zăpezii, a bolovanilor. Sunt utilaje pe drum. Este un sens liber până la Obârșia Lotrului. Sunt utilaje pe drum. Nu se poate circula. Nu este montată semnalizarea. Cei care intră pe acest drum vor fi sancționați prin ridicarea permisului de conducere. Este faptă penală foarte gravă distrugerea semnalizării de drum închis. Le atrag atenția celor binevoitori, în ghilimele, și cabanierilor care anunță că e deschis drumul: «Nu vă jucați cu viața oamenilor! Nu punteți viața oamenilor în pericol!» Nu se poate circula în siguranță pe Transalpina în aceste zile. Facem tot ce este posibil ca, până la sfârșitul lunii, la Rusalii, să deschidem drumul. Dar, până atunci, drumul este închis”, a fost semnalul lui Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: