Înoată circa 4000 de kilometri printre şerpi veninoşi şi aligatori

Doar doi oameni au reuşit de-a lungul anilor să traverseze înot Mississippi folosindu-se de costume de protecţie, dar nimeni nu s-a mai aventurat până acum doar în slip să străbată cei 3730 de kilometri ai marelui fluviu de pe continentul nord-american. O va face în această vară bibliotecarul Avram Iancu, conform unui anunţ oficial făcut de el în acest sens.

După ce anul trecut şi-a măsurat forţele cu fluviul Dunărea, inspirat fiind din romanul „Pilotul de pe Dunăre” al lui Jules Verne, acum Iancu se inspiră dintr-o altă carte faimoasă. „Aventurile lui Huckleberry Finn”, de Mark Twain, este romanul care îl pune în mişcare pe bibliotecarul din Valea Jiului, dorinţa sa fiind ca în circa 4 luni să străbată fluviul de la izvoare până la vărsare, aşa cum a făcut anul trecut cu Dunărea.

Numai că, de data aceasta, pericolele sunt mult mai multe, Iancu făcând deja un inventar al acestora pe blogul său. „Mississippi are 3730 kilometri, cu 1000 de kilometri mai lung decât Dunărea, iar dificultatea acestor 1000 de kilometri nici nu se poate compara cu orice aş fi întâlnit pe Dunăre. Are un debit de apă cu mult mai mare, curenţii rezultaţi sunt cu mult mai puternici, mai imprevizibili şi mai periculoşi, şerpii veninoşi, aligatori, rechini adaptaţi la apă dulce care urcă pe fluviu, un trafic extrem de intens cu nave extrem de mari, poluarea fluviului care atinge cote alarmante şi o logistică impresionantă”, a scris Iancu pe blogul său.

Aventura acestuia va începe pe 1 iunie şi ar trebui să se încheie 4 luni mai târziu.

Vizualizări: 2,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: