Drumarii deszăpezesc Transalpina. Şoseaua rămâne închisă!

În ciuda nămeților care ajung în continuare şi la 3 metri în unele zone, drumarii au intervenit, începând de miercuri, pe Transalpina, în speranța că vor redeschide şoseaua cât mai repede circulației rutiere.

Temperaturile ridicate din ultima vreme ar putea ajuta şi ele la atingerea acestui obiectiv, însă până în ziua în care va fi dată la o parte bariera care îi opreşte pe şoferi în Rânca va mai trece o perioadă de timp.

Băcița care şi-a transformat stâna în loc de popas pentru turişti pe Transalpina, Mărioara Babu, a fost  marți în vizită la locul în care se află stâna şi a confirmat că zăpada este una mare pe multe porțiuni de pe şosea. Ea a ajuns la stână pornind din Petroşani spre Obârşia Lotrului, drumul pe acea porțiune fiind accesibil maşinilor. Din fotografiile postate de aceasta pe Facebook se pot observa însă brazi căzuți pe şosea sau pietre şi grohotiş împrăştiat pe carosabil în urma furtunilor din iarnă. În zona stânei zăpada este însă deja topită, pajiştile fiind acoperite acum de brânduşe înflorite, semn că primăvara a ajuns şi în vârf de munte.

Prefectura Gorj a anunțat că drumul nu va fi redeschis până când circulația nu se va face în siguranță, iar asta presupune inclusiv refacerea indicatoarelor rutiere, a marcajelor şi a parapeților. „Obiectivul Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu este acela de a elibera în acest moment un singur sens de mers, asta pentru ca săptămâna viitoare mai multe utilaje să poată ajunge în punctul unde există cea mai mare cantitate de zăpadă, dar şi unde s-au produs căderi de stânci, pietre şi grohotiş”, anunță Instituția Prefectului.

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 67C ar putea fi reluată în iunie. „Vom stabili când se va deschide numai după ce vedem ce se întâmplă în zona Pasul Urdele. Noi credem că într-o lună vom reuşi şi va fi redeschisă Transalpina. Stratul de zăpada măsoară de la o palmă până la cinci metri”, a declarat Ion Tudor, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: