„Avioane de hârtie”, la teatru. Drama miilor de copii cu părinţi plecaţi în străinătate

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu pregăteşte o nouă premieră. „Avioane de hârtie” este o poveste despre câţiva adolescenţi ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. O dramă în care se găsesc mii de copii. Piesa va fi prezentată publicului larg, pentru prima dată, sâmbătă, 10 februarie.

„Avioane de hârtie” este scrisă de Elise Wilk, dramaturg român, şi este regizată de Laura Moldovan. Din distribuţia spectacolului fac parte actori din cadrul teatrului târgujian, dar şi din alte teatre din ţară. Este vorba de: Fiu Cristian Vlad, Bogdan Constantin, Andreea Chiriţescu, Alexandru Manea, Adelina Puzdrea, Amelia Toaxen şi Oana Marinescu.

„Este un spectacol cu tineri, despre tineri, pentru toate vârstele atâta vreme, ca fond social, abordăm tema plecării părinţilor în străinătate, la muncă. Pe fondul acestor lipsuri ale părinţilor, copiii se dezvoltă într-un anumit mod. Sunt lipsuri emoţionale care pe fiecare în parte îi marchează într-un anumit mod. În rest, vorbim despre prietenie, despre adolescenţă, despre comunicare sau lipsa ei. Vorbim despre şase tineri care au ca punct comun un părinte sau doi plecaţi la muncă în străinătate. Singurătatea, fragilitatea lor emoţională dezechilibrează. Luptă fiecare în felul lui”, a explicat regizorul Laura Moldovan.

Fiu Cristian Vlad îl va interpreta pe Miki, o victimă a violenţei la şcoală. „Într-un fel pot spune că mă regăsesc în acest personaj, nu neapărat pentru că am fost bătut la liceu, dar Miki este un pic introvertit, nu are prieteni şi am fost la fel în timpul liceului, singura diferenţă este că Miki învaţă şi mie nu îmi plăcea să învăţ”, a spus, amuzat, Fiu Cristian Vlad.   

Andreea Chiriţescu o interpretează pe Lena, o adolescentă care nu are încredere în nimeni. „Este un personaj foarte complex. Şi eu sunt foarte complexă, dar ea mă depăşeşte. Mă regăsesc foarte tare pe mine în liceu pentru că punctul meu comun cu Lena este faptul că suntem foarte puternice, dar ea este mai puternică pentru că găseşte resursele foarte potrivite pentru a trece peste momentele grele, peste care trece singură, mereu este singură”, a explicat Andreea Chiriţescu.    

Biletele sunt deja puse în vânzare. Preţul unui bilet este 20 de lei, respectiv 15 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi. Piesa va mai fi prezentată şi în 11, 21 şi 26 februarie. Autoarea spectacolului, Elise Wilk, va fi prezentă în seara premierei la teatrul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: