Maraton cultural-artistic. Începe Salonul de Iarnă al Artelor

Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu va organiza, pe parcursul lunii februarie, Salonul de Iarnă al Artelor, în cadrul căruia vor avea loc spectacole şi expoziţii în diferite localităţi din judeţ.

Salonul de Iarnă al Artelor se va desfăşură în perioada 1-27 februarie. „Aceste evenimente au menirea de a ne reaminti importanţa culturii şi a artelor pentru păstrarea identităţii naţionale”, a explicat Ana Maria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Joi, 1 februarie, de la ora 12.00, cursanţii grupului vocal folcloric din Crasna vor susţine un program artistic la căminul cultural din Cărpiniş. Tot aici va fi şi o expoziţie de sculptură în lemn a elevilor Cercului de Artă a Lemnului, instruiţi de Elena Bălan şi Nicolae Rotaru.  

Tot joi, dar de la ora 14.00, cursanţii clasei de Artă Decorativă, coordonaţi de Daciana Ungureanu, expun la Şcoala Generală nr.1 din Novaci. Vineri, 16 februarie, la Şcoala Generală Leleşti, cursanţii grupului vocal folcloric şi dans popular din Leleşti, coordonaţi de Diana Popescu şi Tudoriţa Negreu, vor susţine un program artistic.

De asemenea, în data de 20 februarie, elevii cercurilor de dans popular şi grup vocal folcloric, instruiţi de Mădălina Parnica şi Rodica Piţigoi, vor organiza un eveniment la căminul cultural din Arcani. În aceeaşi zi va avea loc şi o expoziţie de ţesături tradiţionale realizate de elevii secţiei externe, la atelierul instructorului Liliana Arapu din satul Stroieşti, comuna Arcani.

Şi la Dragoteşti vor avea loc manifestări cultural-artistice. Marţi, 27 februarie, cursanţii cercurilor de dans popular şi fluier, coordonaţi de Mihai Păsărescu, vor susţine un program artistic la căminul cultural din localitate. În aceeaşi zi, de la ora 15.00, va avea loc un program similar susţinut de cursanţii clasei de dans popular, grup vocal folcloric şi fluier la căminul cultural din satul Raci, comuna Negomir. Cursanţii sunt instruiţi de Melania Ruican, Amelia Carcalicea şi Nicuşor Tudorescu.    

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: