Avion doborât în Ucraina, 295 de morţi!

Un avion de pasageri malaysian având la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi după-amiază la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, în regiunea separatistă Doneţk. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit. Avionul de pasageri a fost doborât de o rachetă, afirmă un consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne.

Aeronava MH17, a companiei Malaysia Airlines, s-a prăbușit joi, în estul Ucrainei, în apropiere de granița cu Rusia. Aeronava a căzut în apropierea orașului Saktiorsk, din regiunea separatistă pro-rusă Donețk, la aproximativ 50 de kilometri de granița dintre cele două țări. Aeronava a dispărut de pe radar pe când se afla la o altitudine de 10.000 de metri. Avionul de tip Boeing 777 a fost lovit de o rachetă sol-aer, de tip Buk, trasă de milițiile separatiste pro-ruse, potrivit declarației consilierului din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, Andrei Gerașenko, citat de Interfax-Ucraina.Insurgenţii separatişti pro-ruşi din estul Ucrainei susţin că avionul companiei Malaysia Airlines a fost doborât de un avion de vânătoare ucrainean.

Numeroase cadavre au fost găsite în zona din estul Ucrainei unde s-a prăbuşit avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines, anunţă corespondentul AFP. Fragmente ale fuselajului, numeroase cadavre şi bagaje sunt pe un câmp, în zona Grabov, în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea Doneţk. La locul prăbuşirii erau membri ai miliţiilor rebele şi pompieri.

Premierul Malaysiei, Mohd Najib Tun Razak, s-a declarat "şocat" de prăbuşirea avionului companiei Malaysia Airlines, în contextul în care o altă aeronavă a aceleiaşi companii este dispărută din martie în zona Oceanului Indian.

Preşedintele USA, Barack Obama a aflat de tragedie în timp de vorbea cu preşedintele rus Vladimir Putin pe un alt subiect, Putin primind primul informaţia. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a etichetat doborârea aeronavei Malaysia Airlines drept un "act terorist". Liderii lumii şi-au exprimat ieri îngrijorarea, încercând însă să nu agite spiritele până la aflarea adevăratelor cauze ale tragediei. (A.A.)

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: