Șeful de la „Anticorupție” s-a mai ales cu un dosar penal

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia instanței de a-l condamna pe președintele de la Asociația „Forța Națională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăților și Corupției din România”, Dumitru Lăpădat, la șase ani de pușcărie, că procurorii l-au mai trimis o dată în judecată, cerând și arestarea preventivă a acestuia.

Bărbatul este acuzat tot de înșelăciune, el având la activ și alte condamnări similare și, cu toate acestea, este bine mersi în libertate pentru că magistrații au respins cererea de arestare a acestuia pentru 29 de zile. Lăpădat era obișnuit cu răcoarea din spatele gratiilor pentru că din 2012 și până de curând a fost arestat în dosarul în care a păcălit zeci de gorjeni și pentru care a primit condamnarea de șase ani.

În dosarul de acum, bărbatul a înșelat un pensionar din Slivilești, care a apelat la el cu încredere și cu convingerea că dacă îi cheamă pe cei de la „Anticorupție” îl va determina pe primarul localității, Sorin Bucurescu, să îi retrocedeze mai repede un teren. Nici vorbă însă de așa ceva pentru că Lăpădat doar a luat de la bătrânul respectiv peste 2000 de lei și a reușit să îl sperie pe primarul Bucurescu folosindu-se de denumirea pompoasă de „Anticorupție”. Primarul a evitat să mai treacă pe la birou în ziua în care a auzit că îl caută unii de la ”Anticorupție”, edilul având oricum propriile sale belele penale într-un alt dosar, bătrânul care a dat 2000 de lei către Lăpădat fiind supărat că s-a dus degeaba cu acesta la Primărie pentru a da piept cu Bucurescu. Pensionarul a rămas și cu banii dați și cu problema nerezolvată, dar după ce a depus plângere la Parchet a reușit măcar să îi mai creeze o problemă în plus „șefului de la Anticorupție”.

Lăpădat a fost condamnat în urmă cu o lună la șase ani de închisoare, dar și să îi despăgubească pe cei pe care i-a păcălit, nu puțini la număr, cu banii luați de la aceștia în numele luptei anticorupție. Mai mult, asociația sa a fost desființată de Judecătoria Târgu Jiu, sentința nefiind deocamdată definitivă. Bărbatul este anchetat într-un alt dosar penal instrumentat de procurorii din județul Vâlcea, care au primit și ei reclamații în acest sens de la victimele „Anticorupției”, asociația lui Lăpădat având „activitate” nu doar în Gorj și Vâlcea, ci și în Mehedinți și Dolj.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: