Fulgerul i-a luat viața unui gorjean, altuia i-a lovit casa

Un gorjean de 56 de ani din municipiu și-a găsit sfârșitul marți seara pe un câmp de la marginea orașului, în timp ce era cu vitele la păscut. Omul a fost surprins de o furtună puternică, iscată din senin, și nu a mai apucat să se pună la adăpost, fiind trăsnit direct în cap. Trăsnetul a produs necazuri şi unei familii din Baia de Fier, a cărei gospodărie a luat foc.

Moartea bărbatului din Preajba a fost una instantanee, ceea care l-a descoperit fiind o vecină care îl căuta pe câmp pentru a-i aduce haine care să îl ferească de ploaie. „Am mers după el să îi aduc haine și am văzut la un moment dat că nu mai era în picioare. Dintr-o dată nu l-am mai văzut. M-am dus acasă și i-am spus băiatului lui ce se întâmplase. Fulgerul nu l-am văzut, dar mi-am dat seama că de la asta a picat el pentru că a căzut dintr-o dată. Când s-au dus la el era căzut”, povestește Aurora Roșu.

Vecinii lui Aurel Pociump au sărit imediat în ajutorul lui, dar eforturile lor au fost în zadar. Au reușit să îl aducă doar până la șoseaua principală, unde bărbatul a fost preluat de o ambulanță și un echipaj medical, care a făcut manevre de resuscitare timp de zeci de minute. La final, omul a fost declarat mort, echipajul medical nefăcând nicio precizare cu privire la intervenția respectivă. Localnicilor însă nu le venea să creadă că așa ceva era posibil, mai ales că în urmă cu câteva ore vorbiseră cu vecinul lor și totul părea să fie în regulă. „Eu pe la 4 și jumătate am vorbit cu el, zicea că dă vacile pe la pădure, la apă, dar a venit ploaia cu fulgere și înțeleg că el dintr-o dată a picat jos. Nu ne vine să credem că s-a întâmplat așa ceva”, a spus Ion Sâiu, unul dintre vecinii lui Pociump.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei, familia acestuia pregătindu-se acum de înmormântare.

Gospodărie distrusă de incendiu

O gospodărie din Baia de Fier, din satul Cernădia, a fost distrusă de un incendiu în urma trăsnetelor care s-au abătut asupra judeţului marţi după-amiaza. În condiţiile în care pompierii nu interveneau la timp casa cu etaj în care locuiau trei familii, cu patru copii, nu mai putea fi salvată. Din gospodăria familiei Monica Bara au ars un şopron, mai multe magazii şi anexe, precum şi o cantitate însemnată de furaje pentru animale. Potrivit autorităţilor locale, stingerea incendiului a durat aproximativ cinci ore. „Incendiul a fost produs de trăsnet. S-a intervenit cu 5 autospeciale de la Novaci, Târgu Jiu, Polovragi şi Baia de Fier. Familia respectivă este o familie de oameni gospodari care avea o situaţie materială bună. Au fost distruse foarte multe anexe şi magazii, incendiul fiind foarte aproape de a se extinde la casa de locuit. La o anexă unde erau amenajate câteva camere a ars acoperişul”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier.

Autorităţile locale au oferit sprijin familiei a cărei gospodărie a fost afectată de incendiu. „Pagubele nu au fost încă evaluate. O comisie de la primărie s-a deplasat la faţa locului şi a doua zi după incendiu. Le-am oferit sprijin proprietarilor, aşa cum procedăm de regulă în situaţii de acest gen, însă dumnealor ne-au spus că vor încerca să se descurce cu ajutorul rudelor”, a precizat primarul Dumitru Turbăceanu.   

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: