Poliţiştii de la rutieră, băgaţi în şanţ de un director beat

„Am văzut moartea cu ochii!”, aceasta a fost reacţia fostului şef de la Rutieră, după ce maşina de poliţie în care se afla a fost aproape să fie lovită de un autoturism care nici măcar nu a oprit. Şoferul vinovat a fost prins din urmă şi… surpriză! Deşi era doar 9.00 dimineaţa, bărbatul avea 1.28 alcoolemie. Şi mai mare a fost surpriza poliţiştilor când au aflat că şoferul băut este profesor şi director de şcoală. Inspectoratul Şcolar susţine că acesta va fi demis dacă fapta se confirmă.

Echipajul Poliției se întorcea ieri spre Târgu Jiu de la bâlciul ce are loc anual în această perioadă la Polovragi, comisarul șef Dumitru Tatomir fiind șef de dispozitiv la evenimentul respectiv. Pe drumul către casă, la Bumbești Pițic, un șofer aparent neatent a apărut brusc într-o intersecție, de pe un drum secundar, doar prezența de spirit a polițistului aflat la volan făcând ca mașinile să nu se lovească și să vorbim la ora aceasta despre persoane rănite. Mașina cu girofar a Poliției Rutiere a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului, în timp ce celălalt autoturism și-a văzut mai departe de drum, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Polițiștii au reușit să scoată mașina din șanț prin câteva manevre simple și au pornit în urmărirea șoferului, pe care l-au prins repede din urmă și l-au tras pe dreapta. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când i-au pus fiola conducătorului auto și au văzut ce alcoolemia avea acesta, surpriza cea mare constând în faptul că șoferul băut pe care îl aveau în față era dascăl și, pe deasupra, și director la o școală generală din Bumbești Pițic. Când au citit cifra indicată de aparatul etilotest, polițiștii au văzut că Gabriel Lucian Huduși avea 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce i-a lăsat fără cuvinte pe oamenii legii.

Poliţist: Am văzut moartea cu ochii!

Dumitru Tatomir lucrează la Rutieră de ani de zile, dar la o oră așa matinală nu a întâlnit niciodată un dascăl la volan care să fie sub influența alcoolului și care să mai fie și aproape de a lovi o mașină a Poliției aflată în patrulare. „Nu că m-am speriat, am văzut moartea cu ochii! Norocul a fost cu colegul meu, care a avut prezența de spirit și a tras de volan încât să ne ducem într-un șanț și să evităm impactul. Șoferul, ce să vă spun despre el, și-a văzut liniștit de treabă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Ne-a spus că a băut o bere atunci când l-am tras pe dreapta, dar nu ne-a mai spus și după câte alte beri a băut berea respectivă. La o asemenea valoare a alcoolemiei este clar că a băut foarte mult, nu doar o bere. Este o alcoolemie record pentru o asemenea oră matinală, eu unul nu am mai întâlnit așa ceva atât de dimineață, în condițiile în care vorbim și despre un dascăl, nu despre altcineva”, a menționat Tatomir.

Își pierde funcția

Șoferul băut a fost lăsat pe loc fără permis, el fiind urcat în mașina Poliției pe care era să o lovească din „neatenție” și adus la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, unde i-au fost recoltate probe de sânge, care, cel mai probabil, vor indica o valoare dublă decât cea arătată de etilotest. Directorul din Bumbești Pițic nu a vrut să spună ce a băut și de ce s-a urcat în asemenea condiții la volan, el dovedindu-se, în schimb, un bun alergător în încercarea de a scăpa de jurnaliștii care îi cereau răspunsuri.

Vestea că Gabriel Lucian Huduși a fost implicat în evenimentul respectiv a ajuns ieri și la urechile inspectorului școlar general Ion Ișfan, chiar în timp ce mai marele învățământului din județ era într-o discuție cu directori de școli din Gorj. „Dacă e adevărat ce îmi spuneți dumneavoastră, pentru că eu de la dumneavoastră, de la presă, am aflat, e clar că domnul director va fi schimbat din funcție. În luna septembrie nu va mai începe anul școlar în funcția de acum dacă a făcut ce a făcut. Nu e un exemplu tocmai potrivit de cadru didactic și regretăm cele întâmplate, dumnealui fiind oricum în timpul liber, acum fiind perioada vacanței, ceea ce, desigur, nu-i scuză gestul”, a menționat Ișfan, șeful ISJ Gorj trebuind astfel să mai facă față unui scandal după cele cu anchetele care vizează evaluarea națională și șpăgile de la bacalaureat.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: