Avion plin de români, aterizare de urgență

O aeronavă BlueAir care a plecat dimineață din Bacău, cu destinația Catania, a aterizat de urgență la Palermo. Avionul era să se prăbușească în mare, spun pasagerii. Pilotul a reușit să îl redreseze și să aterizeze de urgență. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri, s-a instalat panica, dar nimeni nu a fost rănit.

În aeronavă erau 126 de pasageri și cei șase membri ai echipajului. Cauza aterizării de urgență a fost vremea nefavorabilă și turbulențele puternice. 

Avionul a coborât până la 180 de metri deasupra mării, înainte ca pilotul să îl poată redresa. Dezechilibrul s-a produs la circa 2.000 de metri altitudine, unde vântul bătea cu 120 de km/oră.

Reacția companiei Blue Air:

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinația Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranță.

Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-și întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât și turbulențele severe în apropierea aeroportului.

Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava și-a continuat zborul cu destinația Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania - Bacău.

Încă o dată, dorim să subliniem angajamentul companiei Blue Air care, în astfel de situații, reușește să-și păstreze promisiunea în fața pasagerilor și să-i transporte în siguranță la destinație”.

Vizualizări: 17,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: