Avocatul Manta, despre probele din dosarul „Ydail”

Pantelimon Manta, avocatul a trei din primarii implicaţi în dosarul şpăgii de la Ydail, susţine că probele sunt „subţiri“. Şapte primari din Gorj, unul din Dolj, administratorul Ydail, Doru Şandru şi fostul administrator al primăriei Rovinari Constantin Podaru, au petrecut o noapte în arest fiind acuzaţi că au luat şpagă de la firmele ce au aparţinut lui Ion Iordache. Judecătorii i-au pus în libertate, probele fiind inconsistente.

Pantelimon Manta spune că la dosar sunt stenograme, dar ele nu ar fi relevante în acest dosar. „Nici măcar ascultări telefonice, deşi sunt redate convorbirile, ele sunt colaterale, nu aveau nicio trimitere măcar aluzivă la avantaje materiale. Proba e destul de subţire“, susţine Manta la Radio Infinit, menţionând că nu sunt probe că primari ar fi cerut bani şi nici denunţ.

Mai mult, Manta crede că banii erau luaţi de Şandru, care îi scria în agendă ca să-i justifice lui Ion Iordache, despre care se crede că nu este departe de administrarea societăţilor, deşi nu mai apare în acte. „El avea o casă în construcţie. Administratorul (n.r- Doru Şandru). Eu cred că e o ipoteză...făcea asta ca să justifice în faţa lui Iordache. Bani care să îşi rezolve problemele persoanele şi zicea în faţa ăluilalt că am dat de o ciorbă...“, a mai declarat avocatul Manta. (M.M.)

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: