Ciurel a dat în judecată CE Oltenia! Câţi bani ar putea câştiga!

Laurenţiu Ciurel, fostul director general executiv al CE Oltenia, a dat compania în judecată. Ciurel a fost revocat în data de 4 decembrie de Consiliul de Supraveghere pentru că nu şi-a realizat indicatorii de performanţă. În aceeaşi zi, Ciurel a declarat presei că dacă va fi revocat va da în judecată şi va cere mulţi bani. Laurenţiu Ciurel nu a părăsit compania, deocamdată, deoarece este în preaviz 90 de zile. Potrivit unor surse din companie, acesta mai trece din când în când pe la serviciu, unde şi-a păstrat biroul de director general, închis în lipsa sa.

Pe 4 decembrie, Laurenţiu Ciurel a fost revocat pentru că nu a fost un director performant, potrivit Consiliului de Supraveghere. Este de reamintit că în 2014 compania a avut o pierdere uriaşă, de 700 de milioane de lei, apărând într-un raport al Ministerului Finanţelor ca fiind compania cu cea mai mare pierdere din România. În ziua demiterii, acesta a declarat la TV Sud că: ,,Voi acţiona în judecată şi voi sta acasă pe bani mulţi în cazul în care voi fi revocat”. Şase zile mai târziu, pe 10 decembrie, acesta a înregistrat procesul la Tribunalul Gorj.

Ce prevede contractul de mandat

Potrivit contractului de mandat, Ciurel va sta 90 de zile în preaviz pentru a face predarea-primirea către noul director al companiei, Laurenţiu Ciobotărică. Dacă Ciurel ar fi fost dat afară din motive care nu i se impută şi înainte de terminarea mandatului, contractul semnat pe 28 februarie 2013 prevede că acesta ar trebui să primească o compensaţie rezultată din înmulţirea indemnizaţiei lunare cu numărul de luni rămase din contract, dar nu mai mult de 12 luni. Indemnizaţia lunară a lui Laurenţiu Ciurel este de circa 22.000 de lei. În 2014, potrivit declaraţiei de avere, acesta a câştigat 261.000 de lei, adică aproximativ 60.000 de euro. Consiliul de Supraveghere nu a precizat până acum ce anume nu a îndeplinit Ciurel din indicatorii de performanţă, însă reamintim că, în 2012, directorul impus de PSD a reuşit să reducă profitul lăsat de predecesorul său, la 44 de milioane de lei. În 2013 a avut pierdere din exploatare de 28 de milioane de lei. În 2014, CE Oltenia a înregistrat o pierdere uriaşă de aproape 700 de milioane de lei. De asemenea, acesta rămâne în istoria mineritului şi energiei ca fiind cel care a luat măsurile cele mai dure împotriva salariaţilor, reducând veniturile cu 30%, dar şi directorul amendat pentru discriminarea angajaţilor. Totodată, el este trimis în judecată într-un dosar penal pentru prejudicierea companiei.

Ciurel, tot în biroul de director general

Laurenţiu Ciurel nu a părăsit biroul de director general, spun surse din companie. Singura modificare făcută până la acest moment în companie este că Aurel Medinţu şi Ciurel nu mai au drept de semnătură, acest drept avându-l Ciobotărică şi Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Ciurel spunea că, după ce va pleca el, vor mai pleca 3-4 persoane importante din companie. Într-adevăr, el nu a plecat, şi nici acele persoane. Practic, Laurenţiu Ciobotărică face echipă cu oamenii lui Laurenţiu Ciurel, cei care l-au „ajutat“ să nu îşi ducă la îndeplinire indicatorii de performanţă. Alte surse spun că în şedinţa de Directorat de luni vor fi luate decizii privind demiterea unor directori.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: