Şefa juriştilor de la CEO, destituită din funcţie

Laura Manea a fost destituită din funcţia de şefă a Departamentului Juridic, spun surse din companie. Laura Manea, alături de Aurel Medinţu - directorul de la Energie, era omul de nădejde din echipa lui Laurenţiu Ciurel.

Laura Manea a fost promovată de Laurenţiu Ciurel la numirea sa în funcţie. Manea a devenit cunoscută după ce a promovat în Directorat un raport prin care propunea angajarea unei firme de avocatură pe motiv că juriştii din subordinea ei sunt limitaţi. „Deşi avem un număr important de angajaţi, domeniul lor de expertiză este limitat, neavând nici experienţă, nici cunoştinţele necesare unor speţe extrem de dificile şi costisitoare pentru societate în cazul în care nu se folosesc persoane avizate“, spunea aceasta.  Manea dădea exemplu anii 2007-2008, când complexurile energetice aveau contract cu Casa de Avocatură Şova şi procesele erau câştigate. Peste ani, DNA a stabilit un prejudiciu de 5,6 milioane de euro pentru complexuri din contractele cu Şova. „Aducem la cunoştinţa dumneavoastră intenţia Directoratului de a externaliza, pe parcurs, aproape în întregime serviciile juridice, păstrând în companie doar jurişti care să asigure doar strictul absolut necesar pentru actul comercial şi patrimonial. În acest sens, cea mai mare parte a actualilor consilieri juridici, care au şi altă calificare, se vor întoarce la meseria de bază sau vor părăsi compania“, scria Manea.

Ulterior a început reorganizarea TESA care viza în principal juriştii şi economiştii, conducerea păstrând pe funcţii pe cei cu pile şi nicidecum pe cei cu experienţă. Un argument pentru afirmaţia că juriştii de la CEO sunt limitaţi era şi faptul că făcuseră facultatea la Târgu Jiu sau Herculane. Şi, pentru că a abordat subiectul studiilor, trebuie precizat că Laura Elena Manea a încercat de două ori să intre la Institutul Naţional de Magistratură şi tot de atâtea ori a picat. La ultima încercarea, cea din 2007, jurista şefă a luat nota 1 la Drept Civil, 3,6 la Procedură Civilă, 3,43 la Drept Penal, 1,63 la Procedură Penală, 4,5 la Organizarea Justiţiei (OJ) şi din nou 1.00, la jurisprudenţa CEDO. În final, media a fost 3,03.

Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: