Avocatul Sorinei: Vă rog să îmi scuzați limbajul, dar îmi e lehamite de voi

Victor Dumitrică, avocarul familiei Șărămăt, care încearcă să o aducă pe Sorina în mijlocul familiei în care a crescut, se declară mâhnit de minciunile apărute în spațiul public pe acest subiect, dar și pe reacția slabă a autorităților statului, după ce fetița din Baia de Aramă a fost luată târâș de un procuror.

Prima minciună din spațiul public este aceea că familia Șărămăt nu a vrut să o adopte pe Sorina. Avocatul explică faptul că familia a luat două fetițe în plasament, pe Andreea și pe Sorina, iar în 2013 a depus cerere de adopție pentru amândouă. Li s-a spus că nu au condiții materiale pentru ambele adopții, astfel că a fost adoptată Andreea, iar Sorina a rămas în plasament. Avocatul Dumitrică susține că cererea a dispărut de la dosarul DGASPC Mehedinți, iar acum Andreea apare ca fiind adoptată fără să existe cerere. “Unde e cererea depusă de soții Șărămăt în anul 2013 la DAGSPC Mehedinți prin care au solicitat adopția celor două minore Andreea și Sorina? Ați scos-o din dosarul de adopție al Andreei! Dumneavoastră sau ăștia pe care îi apărați de la DAGSPC Mehedinți! Cum e posibil să existe un dosar de adopție fără cerere din partea familiei adoptatoare? La dosarul de adopție al Andreei, actualmente, nu există o astfel de cerere din partea soților Șărămăt. Știți de ce?! Pentru că a fost scoasă intenționat de cei care aveau acces la dosar (în arhiva DGASPC Mehedinți), să poată să susțină sus și tare ca soții Șărămăt nu au dorit să o adopte pe Sorina și că ei au procedat corect”, este acuzația adusă de avocat pe pagina de socializare.

O altă minciună din spațiul public este că au fost 16 vizite de potrivire ale familiei adoptatoare la casa în care a crescut Sorina. În rapoartele DGASPC sunt descrise numai opt, pentru că doar atâtea au fost în realitate. La toate, de la prima la ultima, se consemnează că Sorina nu s-a implicat în activități, că nu s-a jucat, că nu a relaționat în niciun fel, apropierea fiind un eșec. “De ce ați continuat procesul de adopție?”, întreabă avocatul Dumirică.

Acestuia i se pare dubios și faptul că la toate termenele de judecată, reprezentanții autorității pentru Protecția Copilului veneau cu familia adoptatoare și cu avocatul lor, iar unele documente ale Direcției aveau un conținut și o așezare în pagină aproape identică cu cele ale soților Săcărin. La fel plângerile formulate la diverse instituții ale statului. De altfel, până și procuroarea Pițurcă a venit să facă o percheziție la familia Șărămăt, însoțită de soții Săcărin și avocatul acestora, deși o percheziție nu poate fi anunțată.

Avocatul Dumitrică se mai întreabă de ce Marianei Șărămăt i-a fost desfăcut contractul de muncă înainte de punerea în executare, pe cale legală, a hotărârii de adopție. “De ce nu ne arătați înscrisuri din care să rezulte că soții Șărămăt au fost informați în mod complet cu privire la adopția Sorinei și la drepturile lor în legătură cu această adopție?”, mai întreabă avocatul, care spune că aceste documente nu există.

O altă dezinformare din spațiul public este că familia Șărămăt a refuzat să dea fetița. “De ce nu recunoașteți că pe data de 20 si 21 mai 2019 ați trimis la domiciliul acesteia 2 angajați ai DAGSPC Mehedinți și 4 autospeciale de poliție, ocazie în care ați fost primiți în curte și ați constatat nemijlocit ca Sorina nu vrea sa plece? De ce nu recunoașteți că tot atunci Șărămăt Mariana v-a cerut să veniți cu un executor judecătoresc?”, întreabă avocatul. După cum deja se știe, familia adoptatoare a ocolit calea legală, cea a executorului judecătoresc, deoarece dacă acesta constata că se opune copilul, ar fi recomandat un program de consiliere, care putea dura 3-6 luni, iar americanii nu aveau timp să aștepte.

Ultima întrebare este legată de faptul că Sorina este încă la soții Săcărin, deși aceștia declară public că susțin modul în care a procedat procurorul Maria Pițurcă, târând pe asfalt zeci de metri un copil care urla ca din gură de șarpe. “De ce nu v-ați sesizat și nu ați solicitat instanței să dispună plasamentul Sorinei în regim de urgență în urma evenimentelor din 21.06.2019, când părinții acesteia, soții Săcărin, au pus-o într-un pericol iminent, pericol care s-a și consumat, minora fiind supusă unor tratamente inumane, în urma înțelegerii frauduloase pe care au făcut-o cu Procurorul Pițurcă și angajații DAGSPC Mehedinți, venind împreună însoțiți de zeci de mascați să o tortureze în ultimul hal? Considerați că, deși au fost de acord cu aplicarea unor asemenea tratamente Sorinei, nu trebuie decăzuți din drepturile părintești? Vă rog să îmi scuzați limbajul, dar imi e lehamite de voi... Dacă erați profesioniști nu se ajungea aici, la torturarea Sorinei...”, se arată pe pagina de socializare a avocatului.

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a amânat pentru data de 3 iulie procesul în care se judecă cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general interimar, Bogdan Licu, prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată.

Vizualizări: 15,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: