Avram Iancu, la un pas de Marea Neagră

Până sâmbătă la prânz mai are de înotat bibliotecarul din Valea Jiului pentru a ajunge la capătul călătoriei sale pe Dunăre, aventura pe care a început-o pe 20 iunie fiind acum aproape de final. Joi la prânz el a comunicat că mai avea de parcurs fix 77 de kilometri. Fără prea mare efort, în condițiile în care a avut zile în care a străbătut și peste 50 de kilometri, Avram Iancu își încheie aventura, reușind în aceste zile să vadă pentru prima dată și Delta Dunării.

Omul care acum cunoaște Dunărea ca pe propria-i casă devine nu doar primul român, ci și primul om din lume care străbate cei 2.860 de kilometri ai fluviului fără să poarte costum de neopren. Performanța sa vine la un an după ce a devenit primul român care a traversat Canalul Mânecii tot fără costum de protecție. Acum, toată aventura sa pe Dunăre a fost filmată și va deveni subiectul unui film în care va fi prezentat întregul efort pe care Avram Iancu l-a depus în această vară pentru a-și vedea visul cu ochii.

După ce va ajunge la Sulina, sportivul va reveni acasă, la Petroșani, unde este de așteptat ca autoritățile locale să îi organizeze o primire demnă de performanța sa, mai ales că atunci când a plecat spre izvoarele Dunării, Iancu a avut parte de o ceremonie chiar în fața Primăriei Petroșani.

Vizualizări: 1,236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: