Avram Iancu va traversa înot Marea Galileii, din Israel

Înotătorul Avram Iancu, din Petroșani, este în fața unei noi provocări: va traversa înot Marea Galileii, pe o distanță de peste 20 de kilometri. Cel mai mare pericol ar putea fi vântul, spune înotătorul din Petroșani. Iancu este, însă, decis să ducă la bun sfârșit cursa care ar urma să dureze aproximativ 10 ore. 

 

"Dincolo de efortul sportiv, mă copleşeşte încărcătura spirituală şi toată simbolistica locului. E locul unde doresc să-i mulţumesc lui Dumnezeu!", a declarat Avram Iancu pentru Agerpres.

Ideea acestei curse înot i-a venit lui anul trecut, când a aflat că există posibilitatea ca această traversare să fie omologată oficial. Până acum doar 68 de persoane au reușit o asemenea performanță. "Mi-a încolţit această idee de a înota în cel mai special loc de pe planetă, după părerea mea. Anul acesta, fiind sănătos - un dar de la Dumnezeu, voi încerca această performanţă sportivă, să traversez un lac extrem de capricios. În acelaşi timp voi încerca bucuria şi simbolistica acestui loc", a declarat Avram Iancu pentru sursa citată.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: