Băgat în comisia de disciplină după ce şi-a reclamat şeful

Protestul organizat de Sindicatul ProLex de la Poliția Locală Târgu Jiu pentru neacordarea normei de hrană s-a lăsat cu urmări pentru participanți. Cel puțin asta susține Stelian Mihu, președintele sindicatului, care joi va fi cercetat de comisia de disciplină. Şi nu este singurul angajat asupra căruia conducerea unității ar fi luat o astfel de măsură.

Stelian Mihu va trebui să dea socoteală în fața comisiei de disciplină după ce, în data de 31 octombrie, a uitat să depună, la ieșirea din schimb, raportul de activitate. L-a adus totuşi în aceeași zi, mai târziu. „Am întocmit raportul, dar pe fondul oboselii am uitat să-l depun. Am venit înapoi, l-am depus, mi s-a dat număr de înregistrare, dar între timp șeful meu mi-a făcut raport de neîntocmire a raportului de activitate. Fapta trebuia clasată. Eu cred că cei din conducere se răzbună pentru protest. Spun asta pentru că a fost cercetată disciplinar o altă membră a sindicatului pentru că i-a spus doamnei Elena Drăghescu că trebuia să execute niște atribuții pe care le făcea altcineva. Și contabila șefă a instituției va urma”, a declarat Stelian Mihu.

Sindicalistul contestă inclusiv modul de constituire a comisiei de disciplină. „În instituție sunt două sindicate. Sindicatul Pro Lex este reprezentativ. Ar trebui să am membru desemnat în comisia de disciplină, numai că în această comisie nu sunt decât membrii de la celălalt sindicat. Asta în condițiile în care, în 2014, domnului director Urdea i-a fost adus la cunoștință de conducerea centrală Pro Lex, printr-o adresă, că grupa sindicală Pro Lex este reprezentativă pe unitate”, a mai spus Mihu. El va da explicații în fața comisiei de disciplină la ora 9.30.

PROTEST

Circa 30 de polițiști locali au protestat, timp de două ore, în data de 19 octombrie, nemulțumiți de faptul că nu mai primesc normă de hrană. În urma acestui protest, municipalitatea din Târgu Jiu a dispus un audit la Poliția Locală, verificări care în acest moment sunt în desfășurare.     

Vizualizări: 4,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: