Razie cu scandal în târgul de la Drăgoieni. „V-aţi repezit ca vulturii la cântare”

Scandal aplanat de Poliţia Locală în târgul de legume din Drăgoieni. Reprezentanţii Serviciului de Metrologie Legală Gorj au desfăşurat marţi, 7 noiembrie, un amplu control de verificare a cântarelor folosite de comercianţi. Vânzătorii s-au revoltat şi au ascuns cântarele de teama amenzilor.

Reprezentanţii Serviciului de Metrologie Legală Gorj spun că i-au avertizat în mai multe rânduri pe comercianţi că vor fi sancţionaţi dacă nu prezintă cântare omologate şi verificate metrologic. Chiar şi luni le-au comunicat acest lucru. Marţi au mers din nou în târg, dar de această dată pentru a pune sigiliu pe cântarele neconforme şi să aplice sancţiunile aferente.

Pentru a-şi putea face treaba, cei de la Serviciul de Metrologie Legală au fost nevoiţi să aştepte sosirea poliţiştilor locali. „Trebuie să punem, cât se poate, lucrurile la punct. Acum două săptămâni am avut un control de la Direcţia Regională Craiova în tot judeţul Gorj. Mijloacele de cântărire folosite în această zonă, în marea lor majoritate, sunt nelegale. Sunt neomologate şi toţi comercianţii au datoria de a folosi un mijloc de cântărire omologat, verificat metrologic în termen, lucru care nu s-a întâmplat”, a spus Petrică Zgovancu, directorul Serviciului de Metrologie Legală Gorj.   

„Vinzi 8 tone de varză să iei un cântar”

Comercianţii s-au revoltat la văzul inspectorilor de la Metrologie. „V-aţi repezit ca vulturii la cântare. Nu se fură cântarele! Când aţi venit şi mi-aţi luat cântarul, puteam să vă plesnesc una la ureche. Eu am zis că îl furaţi. N-aţi arătat legitimaţii”, a spus un comerciant.

Vânzătorii spun că nu au bani să-şi cumpere cântare omologate: „Noi vindem varza cu 30 de bani. Din ce bani să ne luăm cântare omologate? Puteau să ne dea un avertisment. În ziua următoare, dacă ne prindeau, să ne ardă. Varza nu o ia nimeni, nici cu 30 de bani. Nouă nu ne rămâne nimic, în afară de cheltuieli, dormim precum câinii în bârlog. Trebuie să vinzi 8 tone de varză să iei un cântar”.

Alţi comercianţi le-au dat dreptate celor care au efectuat controlul: „Dumnealui a venit şi ne-a avertizat că va fi un control şi că toate cântarele trebuie să fie omologate. Acum, fiecare a făcut ce a ştiut că este mai bine”.

La un moment dat nu s-a mai făcut nicio tranzacţie de mărfuri în piaţa de gros. Mai toţi comercianţii şi-au ascuns cântarele pentru a nu fi verificate.

Vizualizări: 6,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: