Balastieră ilegală, depistată după șase ani

Poliţiştii din Olt au efectuat, joi dimineaţă, 34 de percheziţii la sediile unor firme din nouă judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în legătură cu funcţionarea ilegală a unei balastiere.

Aceasta ar fi continuat să livreze agregate minerale (pietriş, nisip etc) timp de şase ani după suspendarea acordului de mediu şi fără a plăti redevenţele miniere datorate.


Percheziţiile au fost efectuate la sediile unor firme din judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraş-Severin şi Teleorman.

Dosar penal vizează infracţiunile de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă şi continuarea activităţii după suspendarea acordului de mediu sau a autorizaţiei, respectiv a autorizaţiei integrate de mediu.

Poliţiştii au stabilit că o balastieră din judeţul Olt ar fi desfăşurat activităţi fără licenţă şi după suspendarea acordului de mediu şi ar fi comercializat agregate minerale fără a plăti redevenţele miniere, prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 2,8 milioane de lei.

"Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2011-2017, o societate comercială din judeţul Olt ar fi desfăşurat activităţi miniere fără permis sau licenţă şi ar fi comercializat agregate minerale după suspendarea acordului de mediu, fără a plăti redevenţele miniere datorate. Societatea comercială este bănuită că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 2.861.215 de lei", se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente.

Vizualizări: 11,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: