Băleştiul vrea înapoi în liga a IV-a. Primar: E greu fără un sponsor

Echipa de fotbal Internaţional Băleşti va evolua în viitorul sezon fotbalistic în liga a IV-a. Asta spun autorităţile locale, care au explicat că nu mai pot face faţă cheltuielilor astfel încât să menţină echipa în liga a treia. Primarul Mădălin Ungureanu vrea ca Internaţional Băleşti să evolueze în campionatul judeţean numai cu sportivi de pe plan local.

Vestea revenirii în liga a IV-a vine la nici un an de la promovarea echipei Internaţional Băleşti în liga superioară. Autorităţile locale din Băleşti spun că formaţia are nevoie de sponsori în permanenţă pentru a rămâne la acest nivel, iar în momentul de faţă primăria este singurul finanţator al Internaţional Băleşti.

Anul trecut, sportivii băleşteni au fost sprijiniţi de câţiva agenţi economici locali, dar suma care s-a strâns, circa 11 mii lei, a fost epuizată rapid. „Cert este că din vară vom rămâne în liga a IV-a şi vom avea activitate la nivelul judeţului. Este foarte greu să menţii o echipă în liga superioară cu buget local, neavând un sponsor din altă parte. Este costisitor pe bugetul local. Trebuie să plăteşti ambulanţă, să ai medic, să plăteşti arbitrii. Costurile sunt extraordinare. Poţi ţine o echipă în liga a III-a numai dacă ai buget în acest sens. Opţiunea noastră este clară, liga a IV-a. Altă variantă este numai dacă vine un sponsor şi preia echipa. E vorba de 200 mii lei pe an, în contextul în care administrăm noi stadionul, asigurăm mentenanţa”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Clubul nu are datorii faţă de jucători la acest moment, spun autorităţile. Primarul Mădălin Ungureanu speră să obţină finanţare de la Consiliul Judeţean. A depus un proiect în acest sens, astfel încât să încheie acest campionat fără probleme.

Nici rămânerea antrenorului Gabriel Răscol nu este clară în acest moment. „Ce îmi doresc, când vom fi în liga a IV-a, să avem la nivelul comunei noastre o echipă autentică clară, numai jucători din comună. Vom găsi. Băleşti este comună mare şi nu ducem lipsă de resurse. Nu m-am gândit la cine va conduce echipa, deocamdată avem o persoană calificată, este vorba de Daniel Mihuţoiu, director pe programul cultural-sportiv. Vom vedea dacă vom continua contractul cu un antrenor din afara UAT”, a mai spus primarul din Băleşti.

Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: