Băncile din Gorj au plătit amenzi de sute de milioane

Peste 150 de gorjeni au reclamat în decursul acestui an la Protecţia Consumatorului băncile care încalcă clauzele contractuale cu clienţii. În urma controalelor iniţiate de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj băncile au fost sancţionate cu amenzi de peste 500.000 lei.

„În acest an s-au înregistrat peste 150 de reclamaţii financiare care au vizat credite, carduri, costuri, rate şi contracte bancare. Au fost aplicate peste 20 de sancţiuni de aproximativ 500.000 lei”, spune Mihaela Răducan, şefa CJPC Gorj.  La sediul Protecţiei Consumatorului gorjenii au trecut nu numai să reclame, ci să fie şi consiliaţi de reprezentanţii comisariatului asupra aspectelor legate de încheierea unui contract de împrumut bancar. Permanent doi comisari s-au ocupat de consumatorii nemulţumiţi de clauzele abuzive impuse de bănci. „Faţă de cei care au reclamat au fost mult mai mulţi consumatori care au fost consiliaţi vis-a-vis de termenul din contracte sau de actul adiţional pe care trebuiau să îl semneze”, mai menţionează Mihaela Răducan. În urma sfaturilor primite mulţi dintre gorjeni au obţinut la negocierile cu banca chiar scăderea dobânzilor la credite.

Ordonanţa 50/2010 a fost aprobată

Potrivit analiştilor clienţii băncilor care vor lua credite după ce OUG 50/2010 va fi publicată în Monitorul Oficial vor avea parte de condiţii mai riguroase. Printre măsurile favorabile de care vor beneficia şi clienţii actuali se regăseşte şi folosirea cursului de schimb BNRpentru plata ratelor la creditele în valută. „Ordonanţa s-a aprobat şi urmează să fie votată şi promulgată ca lege, pe care o vom aplica după ce va fi publicată în Monitorul Oficial”, afirmă Mihaela Răducan.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: