Eroii revoluţionari, verificaţi la certificate de luna viitoare

Toate dosarele eroilor martiri de la Revoluţia din 1989 vor fi verificate începând cu a doua jumătate a lunii ianuarie. Afirmaţia aparţine preşedintelui Asociaţiei pentru Cinstirea Eroilor şi Răniţilor în Revoluţia din 1989 Gorj ca urmare a faptului că foarte multe persoane se bucură de drepturile oferite de certificatul de revoluţionar fără însă să fi participat la Revoluţie.

Asociaţia pentru Cinstirea Eroilor şi Răniţilor în Revoluţia din 1989 are la Gorj numai 39 de membrii. Preşedintele asociaţiei, Alexandru Tănescu, spune că membrii sunt cu preponderenţă urmaşi ai eroilor martiri şi doar câţiva care au fost răniţi în revoluţie.

Din Gorj au murit nu mai puţin de 16 persoane dintre care şi o fată. Cu toate acestea, preşedintele asociaţiei spune că sunt foarte mulţi impostori care beneficiază de certificat de revoluţionar fără să fi participat cu nimic la Revoluţie. „Greşeala capitală a fost aceea că nu s-a făcut o selecţie drastică. Ştiţi cum e proverbul, orice pădure are uscăturile ei. Revoluţionarii din Gorj au avut cam toţi o contribuţie mare la obţinerea libertăţii”, a declarat Alexandru Tănescu. Toate dosarele revoluţionarilor vor fi reevaluate din a doua jumătate a lunii ianuarie, până pe şapte fiind primite la sediul asociaţiei toate contestaţiile şi sesizările cu privire la acordarea certificatului fără justificare. Contestaţiile şi sesizările vor fi evaluate în Parlament astfel că Alexandru Tănescu crede că vor rămâne din ce în ce mai puţini cu certificat de revoluţionar. „Se va face o verificare a tuturor dosarelor şi vor risca să-şi piardă drepturile. Primim contestaţii până pe şapte ianuarie după care din a doua parte a lunii ianuarie se va decide”, a declarat Alexandru Tănescu.

În prezent, deţinătorul certificatului de revoluţionar se bucură de o pensie compensatorie, de 12 călătorii dus-întors cu trenul dar şi de tratament gratuit în policlinică dacă suferinţa este cauzată de participarea la Revoluţie.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: