Bani mai puțin pentru CJ Gorj. Cosmin Popescu: Încercăm să găsim soluții

Nemulțumire în rândul șefilor Consiliului Județean Gorj după împărțirea banilor pentru acest an în teritoriu. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, s-a plâns că a primit mai puțini bani decât anul trecut și speră să găsească soluții ca să continue investițiile demarate pe fonduri europene. Bugetul Consiliului Județean Gorj urmează să fie aprobat luna viitoare.

Anul trecut, Consiliul Județean Gorj a primit peste 100 de milioane de lei. Banii au fost suficienți pentru funcționarea instituțiilor din subordinea Consiliului Județean și pentru demararea mai multor investiții.

Mare le-a fost uimirea celor de la vârful județului când au văzut cifrele din acest an. Banii sunt mai puțini decât în 2019. “Cifrele sunt destul de proaste pentru noi, ca și Consiliu Județean. În 2019, am avut suma de 119 milioane prevăzută în buget, astfel încât am acoperit tot ce înseamnă partea de funcționare. O să încercăm să găsim soluții. Din excedent, noi trebuie să asigurăm partea de cofinanțare pe care ne-am angajat în proiectele europene pe care le avem în derulare”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Bugetul urmează să fie aprobat la jumătatea lunii viitoare, a mai adăugat Cosmin Popescu. Atunci urmează să se stabilească exact care va fi destinația banilor primiți în acest an. “O să publicăm pe site bugetul. Urmează să începem consultarea publică împreună cu departamentele din interior. Legea spune că în maximum 45 de zile de la promulgare, bugetul trebuie aprobat. Cu siguranță, nu o să ne încadrăm cu bugetul până la ședința ordinară de luna aceasta, care va avea loc, cel mai sigur, pe 31 ianuarie. Avem și alte documente de aprobat anterior aprobării bugetului. Printr-o ședință extraordinară sau ordinară, la mijlocul lunii februarie, vom aproba bugetul”, a mai transmis Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: