Bani pentru conservarea corpului îmbălsămat al lui Lenin

Conservarea corpului îmbălsămat al lui Lenin urmează să coste în acest an 13 milioane de ruble (peste 174.000 de euro). 

Suma va fi utilizată pentru realizarea unor lucrări cosmetice necesare conservării în condiții bune a corpului omului forte al revoluției din octombrie 1917. De la moartea sa, în 1924, cadavrul îmbălsămat al lui Lenin este expus public într-un mausoleu din Piața Roșie din Moscova, într-un sicriu de sticlă.

Site-ul de știri rus RBK menționează o acțiune de natură "biomedicală" pentru a explica suma atât de ridicată. A fost desemnată deja firma căreia îi revine sarcina de a efectua sensibila lucrare, dar numele ei nu a fost anunțat deocamdată.

Din 1924, misiunea de conservare a corpului a revenit aceluiași laborator rus. Din doi în doi ani, corpul a fost scufundat într-o baie de alcool, glicerină și acetat de potasiu. Genele lui Lenin au fost înlocuite în trecut, le fel procedându-se și cu pielea.

Suma alocată acestei operațiuni a declanșat o polemică pe rețelele de socializare, mulți cetățeni ruși dorind ca Lenin să fie înmormântat ca să poată avea un adevărat mormânt și nu să fie expus în continuare într-un sicriu de sticlă. Potrivit unui sondaj realizat recent, 62% dintre ruși sunt în favoarea înmormântării conducătorului revoluției din 1917, încheie AFP.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: