Gafă la nivel înalt în Brazilia

Șefa statului brazilian, Dilma Rousseff, l-a acuzat marți de 'trădare' pe vicepreședintele său, Michel Temer, care a 'difuzat din greșeală' un discurs pregătit pentru eventualitatea că Rousseff ar fi destituită de către parlament.

''Trăim momente stranii ale unei lovituri de stat, ale farsei și ale trădării'', a acuzat Dilma Rousseff, care l-a calificat pe Temer, fără însă a-l numi explicit, drept ''conspirator-șef''.

Michel Temer, liderul partidului centrist PMDB, le-a declarat reporterilor că mesajul audio în care se pronunță pentru un guvern de uniune națională era destinat politicienilor care îi sunt apropiați și care l-au întrebat dacă este pregătit să conducă țara după eventuala destituire a Dilmei Rousseff.

El a precizat că discursul către națiune a fost trimis din eroare unui grup greșit pe WhatsApp, notează Reuters.

În discursul respectiv, Temer declară că "marea sa misiune este acum de a pacifica și unifica țara" și face apel la toate partidele să lucreze împreună "pentru a scoate țara din criză".

Apariția pe mai multe website-uri a acestei înregistrări audio de 14 minute în care Michel Temer se adresează "poporului brazilian" a fost imediat interpretată de susținătorii șefului statului drept o nouă dovadă a "loviturii de stat" constituționale pusă la cale de opoziție contra lui Rousseff.

Michel Temer va prelua automat puterea pentru o durată maximă de 180 de zile dacă procedura de destituire ajunge în Senat și este aprobată cu majoritate simplă. (A.P.)

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: