Bani pentru mamele din Albeni

Speriați că se nasc tot mai puțini copii de la an la an, câțiva primari din Gorj au început să ofere bani celor care devin părinți. După primăriile Bălănești, Stejari și Rovinari, și autoritățile din Albeni au stabilit să acorde un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei viitoarelor mămici.

Proiectul a fost propus, în această lună, de primarul Ionuț Stan, iar consilierii au fost de acord cu el. Din acest an, fiecare mamă va primi câte 1.000 de lei pentru fiecare copil pe care îl va aduce pe lume. “Am inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru părinți. Mamele care vor aduce pe lume un copil vor primi câte 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut. Proiectul a fost aprobat și în Consiliul Local. Am văzut că au mai fost primării care au făcut astfel de proiecte. Sper să sprijinim oamenii și să încurajăm tinerii să aibă copii, să creștem natalitatea”, a declarat Ionuț Stan, primarul localității Albeni.

Astfel de proiecte au fost aprobate, în ultimii ani, în localitățile Bălănești, Rovinari și Stejari. În cea din urmă comună, într-un an s-a născut un singur copil. După acordarea acestui stimulent, numărul de nașteri a crescut la opt. Și aici, mamele primesc tot câte 1.000 de lei, în timp ce, în orașul Rovinari, se acordă o indemnizație de 1.500 de lei pentru primul copil și câte 1.000 de lei pentru al doilea.

Vizualizări: 692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: